Novice

TESEN PORAZ AUTOCOMMERCEA

Športna dvorana, ki sprejme okrog 2000 gledalcev, tokrat ni bila povsem polna, kljub temu pa so domači navijači poskrbeli za odlično vzdušje.

 

Že takoj na začetku so ob takšni podpori domači povedli z 6:1, Baltič pa je bil že prisiljen vzeti prvi polminutni odmor za svoje moštvo. Slovenski odbojkarji so le s težavo zaključevali napade, Romuni pa so tako odšli na prvi tehnični odmor s štirimi točkami prednosti. Odlični servisi mladega Tineta Urnauta so v nadaljevanju povzročili nekaj zmede na sprejemu v domači vrsti in slovensko moštvo je doseglo nekaj zaporednih točk, kar jim je omogočilo, da so za domačini zaostajali le še za točko (9:8). Kljub temu so Romuni zopet zapretili in povišali izid na 15:10, ob drugem tehničnem odmoru pa so vodili z 16:12. Po odmoru so Autocommerceovci nadaljevali bolje, Gasparini je znižal na 17:15 in Argentinec Cannestracci na klopi Constante je vzel svoj prvi polminutni odmor. Tudi s pomočjo Šmucevih servisov so slovenski prvaki izid naposled le izenačili in sicer na 17.točki. Ob vodstvu domačih z 20:19 je namesto Pavela na servis prišel Srb Kuburović, ki pa ni dobro opravil svoje naloge in izid je bil še naprej poravnan in sicer na 20.točki. Slabo organiziran napad Autocommercea in še napaka Barreta na mreži sta oddaljila Romune od Slovencev zopet za tri točke (23:20). Baltić je še poskušal z menjavama Šmuca, ki ga je zamenjal Satler in Gasparinija, ki ga je zamenjal Čuturič, a tokrat to ni bilo dovolj za preobrat, niz pa je tako pripadel razpoloženim domačinom z 25:21.

 

Tudi uvod drugega niza je pripadel domačinom, ki so ekspresno dosegli štiri zaporedne točke. Slovenci so nato le uredili svoje vrste in vzpostavili ravnotežje na terenu, prednost domačih pa so ob prvem tehničnem odmoru tako zmanjšali na dve točki zaostanka. Dve napaki Autocommercea na mreži sta domačine zopet oddaljili na varno prednost štirih točk (11:7), Baltić pa je ukrepal z pol minute odmora. Po bloku turka v dresu Constante Togana je Baltić v igro namesto Gasparinija poslal Flajsa, to pa poteka rezultata še vedno ni obrnilo v prid Slovencev in ob drugem tehničnem odmoru je Costanta še vedno vodila za štiri točke. Blejski odbojkarji v nadaljevanju niso našli pravega orožja za razpoložene domačine, ki so zlahka dosegali točke, nekaj upanja pa je nato vlil Čebron, ki je z asom znižal vodstvo domačih na 18:15. Togan je z blokom zopet poskrbel za zvišanje izida na 21:16, trener Autocommercea Baltić pa je bil še drugič primoran poseči po polminutnem odmoru za svoje moštvo. Togan je bil v končnici niza nerešljiva uganka za slovensko moštvo, zadnjo točko pa je za vodstvo domačih prispeval kapetan Began in domačini so vknjižili tudi drugi niz.

 

Autocommerce, ki je tretji niz nadaljeval z enako postavo, kot je končal drugega, je po bloku Urnauta povedel z 4:2. Domačini so nato takoj izenačili, udarec Flajsa pa je zopet pripomogel k vodstvu Slovencev z 8:7. Isti igralec je z udarcem in blokom povišal vodstvo Autocommercea na 10:8. Romuni so po servisih Iliesa, ki so bili razlog za nekoliko slabši sprejem Slovencev, izenačili na 11.točki. Z dobro igro so romunski podprvaki nadaljevali in na krilih svojih gledalcev izid povišali na 14:12, po bloku Togana pa odšli na drugi tehnični odmor celo s tremi točkami prednosti. Kanček upanja je z asom zopet prispeval Čebron, ki je znižal zaostanek za točko (16:15), domačini pa so hitro vrnili z dvema napadoma (18:15) in Baltić je nemudoma ukrepal s pol minute odmora. Izid je z asom na točko zaostanka zopet znižal Urnaut, napaka Togana na mreži pa je pomenila izenačenje izida na 18.točki. Moštvi sta bili povsem izenačeni do 20.točke, nato so Slovenci povedli z 22:20, Šmuc pa si je po mnenju sodnika zaradi ugovarjanja prislužil rumeni karton, ki je hkrati pomenil 21.točko domačinom. V dramatični končnici je nekaj pomembnih točk dosegel Flajs, zadnjo za Autocommerce pa je z udarcem v aut prispeval poljak Gabrych in zmage v tretjem nizu so se veselili slovenski odbojkarji.

 

V začetku četrtega niza je najprej povedel Autocommerce in sicer po asu Flajsa (4:2). Slovenski prvaki so z odličnimi servisi nadaljevali (as Urnauta) s tem pa na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti (8:5). Domačinom je v nadaljevanju nekoliko padel ritem, blejska vrsta pa je delovala vse bolj suvereno in ob vodstvu slovenskih odbojkarjev s 14:10 je trener Constante Cannestracci vzel prvi polminutni odmor. Domačini so po bloku Iliesa znižali izid na 15:13, Barreto pa je po dolgi akciji obeh moštev prispeval točko za vodstvo Autcommercea s 16:13. Domačini so se Slovencem poskušali približati na vse pretege, a so v igri ob tem tudi grešili, Autocommerceovci pa so bili v tem delu igre nezaustavljivi na mreži in prednost je še vedno znašala tri točke (21:18). Baltić je nato namesto Čebrona na servis poslal Satlerja, ki je s tremi briljantnimi servisi dokončno zapečatil usodo domačinov v tem nizu, izid pa je bil tako poravnan na 2:2.

 

V petem, odločilnem nizu so povedli slovenski prvaki s 4:1, klop Constante pa je nemudoma reagirala z pol minute odmora. Ta jim očitno ni pomagala, saj so Autocommerceovci delovali še naprej čvrsto, domačini pa so vse bolj tudi grešili in ob menjavi strani so tako Slovenci vodili že z 8:4. V nadaljevanju so tempo v igri še naprej diktirali slovenski odbojkarji, po točki Romunov, ki so znižali izid na 10:7, pa je Baltić vzel polminutni odmor. Urnaut je nato poskrbel za slovensko vodstvo z 12:8, a so nato Romuni poskrbeli za preobrat in po dveh zaporednih napakah Autocommercea na mreži so zaostajali za Slovenci le še za točko (12:11). Slovenci dvakrat niso uspeli zaključiti napada, saj so jim Romuni z borbeno igro v obrambi to preprečili ter izenačili izid na 14 točki, ob dosojeni mreži Barreta so celo povedli s 15:14, ob tem pa je Šmuc prejel še rdeči karton in bil izključen. Tako je namesto njega na mesto podajalca vstopil Čuturič, s tem pa so možnosti za uspeh Autocommercea bistveno zmanjšale. V infarktni končnici so več sreče imeli domačini, ki so odločilni niz dobili s 17:15 in tako povedli v zmagah z 1:0. Ob koncu velja dodati, da grška sodnika tokrat nista bila kos svoji nalogi in sta s svojimi odločitvami večkrat poskrbela za upravičeno razburjenje predvsem v vrstah Autocommercea.

 

Odbojkarji Autocommercea morajo tako za uvrstitev na finalni turnir Romune v domači dvorani premagati, s tem bi izid v zmagah izenačili, ob tem uspehu pa jih glede na nova pravila čaka dodaten oz.odločilen niz, ki odloča o potniku na zaključni turnir. Povratna tekma bo na sporedu naslednjo sredo, 7.februarja ob 19.uri v športni dvorani SGŠ v Radovljici.

 

Constanta, 31. januar 2006

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?