Novice

TESNA ZMAGA V MARIBORU

Tokrat sta se v zadnjem krogu rednega dela pomerila oba slovenska predstavnika tega tekmovanja. V moštvu Autocommercea je tokrat manjkal oboleli Čebron, pri Mariborčanih pa od standardnih igralcev v ekipi ni bilo Pomerja. Igralci Autocommercea so imeli zmago praktično že v žepu, vendar je Preventu uspel preobrat, za končno zmagoslavje pa jim je vseeno zmanjkalo moči.

 

Začetek tekme je minil v znamenju napak na obeh straneh, do prvega odmora pa se je igra le razživela, prednost pa je bila na strani Autocommercea (8:6). Po bloku G.Horvata in outu Gasparinija so domačini izenačili na 12.točki. Nadaljevanje je bilo izenačeno do 15.točke, ko je Gasparini z udarcem na mreži povišal vodstvo Autocommercea na 16:15. Pri vodstvu slovenskih prvakov z 18:16 je v vrsti Preventa namesto podajalca Lipicerja vstopil Žitnik. Domačini so bili še naprej uspešni v bloku in sledilo je izenačenje na 19.točki. Na drugi strani jim niso ostali dolžni tudi igralci Autocommercea, blok Kamnika jih je povedel v vodstvo z 21:19 in domači trener Nikolić je vzel polminutni odmor. Po odmoru je trener Baltić v igro Autocommercea namesto Čuturiča poslal mladega Urnauta. Ob vodstvu Autocommercea s 24:23 je polminutni odmor zahteval trener Baltić, Urnaut pa je takoj zatem prispeval še 25.točko in tako svoji ekipi zagotovil vodstvo v nizih z 1:0.

 

Izenačna igra je potekala tudi v začeku drugega niza, po napaki Šketa pa so povedli gostje z 8:7. Pleško je z asom oddaljil Autocommerce za tri točke prednosti (11:8), a so domačini hitro znižali na 11:10. Gorenjsko moštvo je nato doseglo kar pet zaporednih točk, prav toliko pa je znašala tudi njihova prednost ob drugem tehničnem odmoru (16:11). Mariborska vrsta je delovala vse bolj medlo in gostujoča vrsta je zlahka prihajala do točk. Končni zmagovalec drugega niza tako ni bil več vprašljiv, Autocommerce je po napaki Šketa zlahka slavil s 25:18.

 

V tretjem nizu je na mestu podajalca v vrsti domačih zopet zaigral Lipicer. Mariborčani so hitro povedli s 4:0 ter 5:2, po nekaj uspešnih napadih gostov in bloku Pleškota pa so Autocommerceovci izenačili (5:5). Ko so napad Kamnika domačini zaustavili z blokom, je žoga za las zgrešila igralno polje in gostje so povedli za dve točki (8:6). Domače moštvo ni popuščalo, vseskozi so lovili goste, vendar se jim za več kot točko zaostanka ni uspelo približati, vse do rezultata 13:13, ko je Pajenk z blokom zaustavil Gasparinija. Z asom Šketa ter še enim blokom T.Horvata so Mariborčani povedli za dve točki (15:13), z enako razliko pa sta moštvi odšli na drugi tehnični odmor. Vrsta Autocommercea je začela grešiti, posledica tega je bilo vodstvo Preventa z 19:14, Baltić pa je ob tem zahteval minuto odmora za Autocommerce. Mariborčani so z borbeno igro in odličnim blokom v nadaljevanju povsem nadigrali goste in vodili že s 24:16, a se le ti še niso predali. Z borbeno in bolj zavzeto igro so znižali izid na 24:20, po napaki kapetana Pleška na servisu pa le priznali premoč domačinov v tretjem nizu.

 

Tudi v uvodu četrtega niza so bili za odtenek boljši domačini, ki so povedli za dve točki (4:2). Slovenski prvaki so nato le ujeli svoj ritem in po udarcu Pleškota že vodili z 8:7. Baretto je z asom zagotovil svojemu moštvu vodstvo s štirimi točkami razlike (12:8), a so se jim domačini v nadaljevanu približali le na točko zaostanka (12:11). Ob drugem tehničnem odmoru je znašala prednost gostov dve točki, uspešna akcija Gasparinija pa jih je v nadaljevanju oddaljila že za tri (19:16). Gostje so nadaljevali z učinkovito igro, uspešno so držali pridobljeno prednost ter vodili že s 24:20, vendar je mariborski vrsti uspel preobrat in izenačenje na 24. točki. Dva uspešna bloka Preventa sta bila v nadaljevanju dovolj za njihovo izenačenje v nizih na 2:2.

 

V odločilnem nizu so gostje vodili že s 4:2, domačini pa so hito izenačili. Po napaki Gasparinija na servisu so ob menjavi strani vodili domačini za dve točki. Bloka Urnauta in Gasparinija sta Autocommerceovce vrnila v igro, ki so tako izenačili na 10.točki, Nikolić pa je z polminutnim odmorom skušal ustaviti nalet gostov. Ekipi sta bili poravnani do rezultata 13:13, ko je polminutni odmor zahteval domači trener Nikolić, pri vodstvu domačih s 16:15 pa je svojega zahteval še trener gostov Baltić. Prava drama se je odvijala v nadaljevanju. Mariborčani niso izkoristili skupno kar pet zaključnih žog, Autocommerceovci pa so nato po napaki G. Horvata izenačili na 19.točki. Udarec Gasparinija in blok Čuturiča, ki je malo pred tem zamenjal Satlerja, pa sta odločila današnjega zmagovalca.

 

Z izjemo izgubljene tekme proti Dunaju, katera sploh ni bila odigrana in je bila odločena v prid Avstrijcev za zeleno mizo, so igralci Autocommercea s 17.zmago v letošnjem tekmovanju tako končali redni del letošnje srednjeevropske lige kot edino moštvo brez poraza.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?