Novice

Tokrat boljša srbska reprezentanca

Dunaj, 11. septembra 2011 - V drugi tekmi evropskega odbojkarskega prvenstva, ki poteka v Avstriji in na Češkem, na kateri pa je nastopila slovenska reprezentanca proti favoriziranim Srbom, so slavili zadnji z rezultatom 3:1 v nizih. Zaradi spleta okoliščin, je tako glavni trener ACH Volleya, sicer selektor srbske reprezentance, Igor Kolaković pravzaprav premagal slovensko reprezentanco v kateri nastopajo tako zdajšnji kot nekdanji igralci ACH Volleya.

Tekma je predvsem v prvem nizu spominjala na igro mačke z mišjo, saj so Slovenci delovali povsem nebogljeno in celo izgubljeno na igrišču velike športne dvorane sredi Dunaja. In, če je Srbom v tem nizu uspevalo prav vse, Slovencem - nasprotno, ni šlo prav nič od rok in nog, tako, da so v tem nizu vknjižili le 9 točk. Šele v drugem so se  pobrali, otresli treme in strahospoštovanja do nasrpotnika in po uvodnem zaostanku kar petih točk vendarle našli svojo prepoznavno igro ter začeli napadati in izid tudi poravnati na 16. točki. Tako so do konca niza Slovenci vendarle vknjižili dostojnih 23 točk. Z dobro igro so na to nadaljevali in v tretjem nizu Srbe tudi premagali, tako, da so tokrat njim prepustili 23 točk. V četrtem nizu pa so bili nedvomno celo boljši, toda nekaj sreče jim je vendarle zmanjkalo, tako, da so četrti niz in tekmo izgubili prav v njeni končnici.

Po napovedih je selektor Veselin Vuković tokrat dal priložnost igralcem, ki jih je na prvi tekmi proti Avstriji odpočil, tako, da so srečanje začeli Urnaut, Kamnik, Vinčić, Pajenk, Jakopin, Gasparini in Škorc. Ker jim igra ni stekla in so Srbi odlično ustavljali zlasti Gasparinija, ga je Vuković proti koncu zamenjal s Šketom, ki je na koncu bil celo najbolj učinkovit igralec slovenske izbrane vrste. V tretjem setu je svojo priložnost dobil tudi Flajs namesto Jakopina. To je na posled bila prava kombinacija, ki ji je vendarle , kot rečeno, zmanjkalo nekaj sreče, da bi spravili na kolena močne in izkušene Srbe. Selektor Srbske reprezentance, Igor Kolaković, kajpada zelo dobro pozna svoje klubske varovance in je zato igral tudi taktično modro. Na koncu je bil tudi boljši.

Toda, to je šele začetek. V prihodnjih dneh bo slika veliko bolj jasna, v tem trenutku pa je jasno predvsem to, da slovenska reprezentanca vsekakor premore potencial, ki lahko doseže še veliko, tudi na tem evropskem prvenstvu.

Odnosi z javnostmi
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?