Novice

Tokrat praznih rok proti Kuzbasu

Kuzbass Kemerovo : ACH Volley Ljubljana 3:0 (19, 23, 21)

Kuzbass Kemerovo: Podlesnik 13, Demakov, Karpukov, Kobzar 2, Sivoželez 7, Ljasov, Pakšin, Pasickij 5, Krečetov, Ščerbakov 11, Glivenko 9, Kerminen, Tavasijev.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 10, Kumer, Purić 3, Pavlović, Satler, Dagostino, Đirlić 7, Okroglič 6, Vilimanović 2, Pokeršnik 13, Videčnik 6, Kök 1.

Slovenski prvaki so na gostovanju v Kemerovem morali priznati premoč domačinom, ki so slavili po treh nizih (19, 23, 21). Naslednja preizkušnja v Ligi prvakov bo za zmaje v Tivoliju 12. februarja proti Berlin Recycling Volleys.

Gosti so v prvem nizu potrebovali kar nekaj časa, da so ujeli pravi ritem. Na začetku so s servisom naredili ogromno napak, v napadu so imeli težave s tekmečevim blokom, posledica tega je bila, da so domači povedli z 9:4 in 13:7. Pleško se je hitro odločil za zamenjavo korektorja, Vučićevića je zamenjal Petar Đirlić. Prav slednji je z asom znižal izid na 11:14. Ljubljančani so nato nekajkrat prišli na tri točke zaostanka, pri izidu 20:18 celo le na dve, toda v končnici so storili nekaj napak, se dvakrat dotaknili mreže, gostitelji so dosegli štiri zaporedne točke, kar je bilo dovolj za vodstvo 1:0.

Tudi v drugem nizu je bil Kuzbas praktično od začetka do konca, vendar si večje prednosti ni priboril, največ je vodil za tri točke. Tudi z 19:16, toda Matej Kök, ki je za servis vstopil v igro, je z asom znižal na 19:18. A Rusi so hitro odgovorili, z asom Mihajla Ščerbakova, enim od njegovih treh na tekmi, so spet ušli na tri točke, si priigrali tri zaključne žoge, izkoristili so tretjo.

Oranžni zmaji so se odlično držali tudi v tretjem nizu, ko so nekajkrat prišli v vodstvo. Nazadnje so vodili z 19:18, a nato spet slabo odigrali končnico. Vučićević, ki se je v drugem nizu vrnil v igro, je nanizal nekaj napak, domači so povedli s 23:19, zaostanka pa slovenski prvaki niso več izničili.

Matija Pleško: »Tiste dejavnike, ki nam niso šli v prid, lahko damo na en kupček. Tam so bile tudi seveda te lahke žoge, ki jih nismo podelali, pa bi morali biti pri izvedbi teh bolj uspešni. Na ta kupček bi še dal dejstvo, da nas je nasprotnik blokiral enajstkrat, mi pa njega samo enkrat. Hkrati pa so servirali osemkrat v mrežo in naredili pet napak, mi pa osemnajstkrat v mrežo in tri napake. En tak kratek povzetek številk, vsekakor je v tekmi, ki niti ni bila tako daleč narazen, da bi mogoče zlomili kakšen niz v našo korist, odločujoč faktor, da nasprotnik enajstkrat doseže točko z blokom. Enostavno ni šlo. Danes je bil nasprotnik boljši in to je treba pošteno povedat.«

»Predvsem sem si želel, da bi žoge, ki smo jih imeli na naši strani že v lasti, če se lahko tako izrazim, torej od sprejema kontre do podaje in do izvedbe samega napada, takšnih je bilo na oko recimo 8 do 10, da bi jih morali vsaj pol če ne več pretopiti v naše točke. Če ti vsaj ena takšna uspe, je v nizu, ki se izgubi na 23, lahko odločujoče, da se ga dobi na 23. Z vsako rusko ekipo je težko igrat, kadar jih ti loviš. Kadar imajo točkovno zalogo, se razigrajo, samozavest jim zraste in postanejo res stroj za mletje. Poleg vseh dogovorov, ki smo jih imeli, je bil eden izmed ciljev tudi, da vsak niz pripeljemo v končnico skupaj in potem praviloma ruskim igralcem pade samozavest. Naj se še sliši tako grdo, smo upali, da bomo prihajali v zaključkih nizov skupaj in potem skušali biti čim bolj zbrani pri naši sami igri. Danes pa se je dogajalo, da smo jih praktično vedno lovili, razen zadnji niz smo imeli možnost, da smo pri 19:18 imeli točko prednosti, ampak se je potem vse podrlo z njihovimi dobrimi servisi.«

»Čedalje manj tekem je pred nami, na našem računu pa ni prav veliko točk. Vsaka tekma, ki gre mimo brez osvojenega niza, osvojenih točk, je voda pod mostom. Žal mi je za vsako priložnost, ki smo jo imeli na mizi, ampak po tekmi je prepozno.«


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?