Novice

Tri točke ostale doma

ACH Volley Ljubljana : Hoče 3:1 (22, -19, 26, 20)

ACH Volley Ljubljana:Toman, Ropret, Pernuš, Toukhteh 7, Pavlović 2,Okroglič 4, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 12, Kök 10, Tzourits, Vučićević 28.

Hoče: Pušnik, Crnjanski 13, Ostvik 10, Pesti 13, Herodež, Čopi 7, Leva 9, Orthaber, Hafner, Mejal 2, Koblar.

V tretjem krogu Sportklub prve odbojkarske lige so na drugi strani ljubljanske mreže stali odbojkarji iz Hoč. S 3:1 so bili boljši gostitelji, skoraj 30 osvojenim točkam se je približal Božidar Vučićević.

Oranžni zmaji so pričeli silovito, nemudoma osvojili uvodne štiri točke in trener gostujoče ekipe Jurij Čopi je ukrepal s polminutnim odmorom. Hočani so zaigrali bolje in zaostanek z asom Crnjanskega znižali na dve točki (8:6). V nadaljevanju sta za domačine zadevala predvsem Kök in Vučićević, razlika pa se je poviševala v korist gostiteljev (18:11). Na drugi strani so se na servisni črti razigrali gostje in tako prisilili tekmece v slabši sprejem. Štajerci so se v končnici povsem približali Ljubljančanom (22:22), ki pa so z blokom vendarle uspeli zaključiti niz in povedli z 1:0 (25:22).

Tako kot se je prvi zaključil, se je drugi niz nadaljeval – izenačeno (7:7). Hočani so nato prevzeli pobudo in našli način, kako uiti zmajem (7:10), in pri tem niso popuščali (13:17). Po drugem polminutnem odmoru domačih so se gostitelji po napaki nasprotnikov približali na točko zaostanka (16:17). Z zaključkom Videčnika so Ljubljančani še bili v igri za niz (18:20), a so gostje dokončno strli odpor domačinov predvsem z blok obrambo in izenačili na 1:1 (19:25).

V tretjem nizu so Hočani nadaljevali z dobro igro in z asom Čopija izenačili na šesti točki, na nasprotni strani je naveza Ropret-Videčnik poskrbela za prednost dveh točk (9:7). Z napako tekmecev se je ta povišala na tri (10:7), ko je s pavzo posredoval trener gostujoče ekipe. Z napadom Pestija so Štajerci znižali zaostanek le na točko (12:11), z napako Vučićevića pa so izenačili na 16:16. V pestri končnici, v kateri sta možnosti za zmago imeli prav obe moštvi, so svojo drugo žogo za niz, po vrsti uspešnih zaključkov srbskega korektorja v ljubljanski ekipi, izkoristili domačini (28:26) za vodstvo z 2:1 (28:26).

Pobudo v četrtem nizu so v svoje roke vzeli gostje, ki so povedli z 8:5. Z začetnim udarcem Toukhteha, ki je v igro vstopil v tretjem nizu, so domačini izenačili na 9:9, nato pa sta ekipi držali stik in se izmenjevali vodstvu. Oprijemljivejšo prednost so si zmaji priigrali proti koncu niza (22:18), ki so ga z zaključkom Toukhteha zanesljivo pripeljali do konca (25:20).

Izjavi po tekmi:

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Fantje si vsekakor želijo, v to res ne dvomim. Ampak želja je premalo, je treba tudi kaj pokazati. Z današnjo tekmo sem zadovoljen s tremi točkami in pa navsezadnje tudi z Gregorjem Pernušem. Pokazal je, da se bo nanj v prihodnosti lahko računalo."

Jurij Čopi, trener Hoč: ''Glede na rezultat bi se dalo iztržiti tudi kaj več. Pred tekmo bi to težko trdili, ampak mislim, da smo odigrali dobro. Vse smo z borbo in znanjem tudi dobili, je pa res škoda, da nismo dobili še vsaj kakšnega več.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?