Novice

TUDI V DRUGO ZMAGA

Pred začetkom tekme so se domači odbojkarji z darilom zahvalili svojemu kapetanu Alešu Centi, ki je po šestih letih preživetih v Kranju odigral zadnjo tekmo v karieri. Po tej uvodni slovesnosti se je začelo srečanje, v katerem nihče ni dvomil o zmagovalcu. Kljub temu to ni bila igra mačke z mišjo, saj je že v prvem nizu Mitja Pleško moral uporabiti atomsko desnico, da so se gostje odlepili na zanesljivo prednost petih točk (13:8). Od takrat naprej je bil na igrišču praktično le en mož, saj je z odličnimi začetnimi udarci kapetan blejske ekipe (Pleško) praktično sam zaključil niz.
 

V drugem nizu so domači hitro povedli s 5:2, ko pa so Blejci uredili blok je bil izid kmalu izenačen in to kar trikrat v naslednjih nekaj minutah. Po izidu 9:9 je na sceno vnovič stopil Pleško in s štirimi zaporednimi servisi poskrbel za zanesljivo vodstvo. Pred koncem niza so se Kranjčani približali na 18:20, takrat pa je niz treh zaporednih servisov uspel še Mitji Gaspariniju.

 

Najbolj razburljiv in tudi najdaljši je bil tretji niz. Gostitelji so vnovič bolje začeli in vodili vse do 11. točke, nato so Blejcem dovolili, da so ti na kratko obrnili rezultat v svojo korist (12:11). Toda že po nekaj minutah, ko se je z nekaj lepimi točkami izkazal prodorni Sašo Rop, je semafor spet kazal prednost kranjskih odbojkarjev, ki so si ob drugem tehničnem odmoru priigrali vodstvo s 16:13. Ker so Kranjčani v bloku uspešno ustavili Marcela Barreta so prednost treh točk ohranili vse do izida 21:18, za nameček pa jim je še višja prednost, ki bi morda bila celo odločilna, splavala po vodi zaradi sodniške odločitve, čigar mnenje se tudi po protestih zaradi domnevno spregledanega asa ni spremenilo. Blejci so tako tekmece ujeli na 23. točki, nato pa z dvema uspešnima akcijama Barreta tudi ta niz odločili v svojo korist.

 

Čeprav je bilo igralcem Triglava bržkone žal, da najboljši slovenski moški ekipi niso odščipnili vsaj enega niza, pa je bilo po koncu tekme zadovoljstvo obojestransko. Gostitelji so si namreč že z uvrstitvijo med osem najboljših zagotovili obstanek v ligi, kar je bil osnovni cilj kranjskih odbojkarjev pred letošnjim prvenstvom, medtem ko so Blejci z novo zmago premagali še eno oviro do četrtega letošnjega naslova oziroma drugega na domačih igriščih. (STA)

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?