Novice

TUDI KARLOVAC PORAŽEN

Domače moštvo je na začetku tekme predvsem z lastnimi napakami omogočilo vodstvo gostov s 5:1. Igralci Autocommercea so hitro vzpostavili ravnotežje in najprej izid izenačili na šesti točki. V nadaljevanju so po Miletićevi napaki na mreži odšli na prvi tehnični odmor z dvema točkama prednosti, enako prednost pa obdržali tudi do drugega tehničnega odmora. Z dvemi bloki Gasparinija so domačini nato pobegnili gostom za štiri točke (18:14). Pri rezultatu 22:17 je gostujoči trener Barić zahteval že drugi polminutni odmor, nato pa je na sceno stopil Gasparini, ki je s tremi odličnimi servisi povsem razorožil gostujočo vrsto in povedel svoje moštvo v vodstvo z 1:0 v nizih.

 

V začetku drugega niza sta bili moštvi rezultatsko poravnani do izida 4:4, gostje so po servisu Momića povedli za točko, prvi tehnični odmor pa je vseeno pripadel domači vrsti (8:7). Tudi v nadaljevanju si nobena od ekip ni uspela priigrati občutne prednosti vse do izida 17:17, ko so gostje le povedli za dve točki in domačega stratega Baltića prisilili k prvemu polminutnemu odmoru. Domačiini so po odmoru le strnili svoje vrste in najprej izid izenačili na 21.točki, nato pa z blokom Čebrona povedli z 22:21. Gostje so zahtevali še pol minute odmora, vendar brez uspeha, saj jim v nadaljevanju ni uspelo doseči niti točke, Autocommerceovci pa so tako zlahka povišali izid v nizih na 2:0.

 

Hitro vodstvo Autocommercea s 3:0 je v tretjem nizu trenerja Barića takoj prisililo k prvemu odmoru za svoje igralce. Vodstvo slovenskih prvakov je ob prvem tehničnem odmoru nato naraslo že na pet točk. Pri izidu 10:5 je v domači vrsti igro zapustil Čebron, priložnost pa je dobil mladi srednji bloker Kamnik. Autocommerce je ob dobrih servisih goste uspešno zaustavljal tudi z blokom, rezultat tega pa je bilo vodstvo z 16:10. Po drugem tehničnem odmoru je dve zaporedni točki za domače dosegel Kamnik, gostje so takoj odgovorili z polminutnim odmorom, trener Baltič pa je namesto Barreta v igro poslal še drugega blokerja Roka Dolenca. Gostje so z menjavami sicer skušali porušiti ritem domačih, vendar se tudi tokrat igralci Autocommercea niso dali presenetiti in zmaga je ponovno ter zasluženo pripadla slovenskim prvakom.

 

V naslednjem, predzadnjem krogu srednjeevropske lige moštvo Autocommercea gostuje v Varaždinu. Tekma, ki je bila prvotno po razporedu naslednjo nedeljo, se bo po medsebojnem dogovoru obeh moštev odigrala v soboto, 3.februarja. Še pred tem, pa med tednom, natančneje v sredo, 31.januarja, čaka slovenske prvake ena najpomembnejših preizkušenj letošnje sezone, ko se bodo v prvi tekmi ¼ finala pokala Top Teams v Romuniji pomerili z domačo Constanto.  

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?