Novice

TUDI V DRUGO USPEŠNI

Začetek je bil izenačen, nekaj napak več na strani Modriče, pa je ob prvem tehničnem odmoru omogočilo vodstvo Autocommerceu za tri točke. Slovenski odbojkarji so uspeli zadržali nasprotnike na razdalji dveh točk, po dveh napakah Modriče, pa so se oddaljili za štiri (15:11) in klop Modriče je zahtevala prvo minuto odmora. Po bloku Barreta so Slovenci vodili že za šest točk (19:13), Modriča pa je bila primorana vzeti še drugo minuto odmora. Nadaljevanje je povsem minilo v znamenju slovenskega moštva, ki je do konca niza med drugim doseglo kar tri točke neposredno s servisom.

 

Igra v drugem nizu je bila izenačena do sedme točke, osmo za Autocommerce pa je prispeval Urnaut z udarcem na mreži. Dve točki prednosti so si po napakah Modriče na mreži priigrali Autocommerceovci, Čebron pa je nato z dvema zaporednima asoma zagotovil svoji ekipi vodstvo s 16:12. Do konca niza je trener Baltič dal priložnost še Lakoti in Kamniku, ki sta v igro vstopila namesto Barreta in Čebrona, Autocommerceovci pa so predvsem po zaslugi odličnih servisov nato brez težav zaključili tudi drugi niz v svojo korist.

 

Izid v tretjem nizu je bil izenačen do tretje točke, Slovenci pa so z odlično igro na mreži v nadaljevanju nanizali štiri zaporedne točke in tako povedli s 7:3. Prednost so le še povečevali, pri izidu 14:9 pa je trener Modriče Miloševič pozval svoje igralce k prvi minuti odmora. Autocommerce je vodil že s 17:11, nato pa so igralci Modriče dosegli tri zaporedne točke in z minuto odmora je reagiral tudi trener Baltić. Modriča je z borbeno igro in po nekaj lastnih napakah Autocommercea nato prišla le na točko razlike (20:19, 24:23), zadnjo, 25. točko in s tem končno zmago pa je Autocommerceu zagotovil Gasparini.

 

V prvi tekmi današnjega sporeda je domača Mladost brez težav premagala beloruski Tehnopribor s 3:0 (23, 18, 18) in se bo jutri ob 20.uri pomerila z moštvom Autocommercea za končno prvo mesto na turnirju in s tem napredovanje v 1/8 finala pokala Top Teams.

 

Izjavi po srečanju:

Davor Čebron, OK Autocommerce:

»Mislim, da je moštvo Modriče po igri enakovredno le beloruski ekipi. Mi smo danes dobili tekmo predvsem s servisom, nasprotnika smo s tem oddaljili od mreže in jim tako onemogočili izvedbo protinapadov. Malce slabši je bil tokrat blok, računam pa, da bo ta element jutri deloval bolje.«

 

Tomislav Šmuc, OK Autocommerce:

»Trener Baltić je tokrat probaval neke nove taktične variante v sami postavitvi, mogoče zato tokrat nismo bili tako suvereni. Igralci Modriče so igrali veliko boljše kot včeraj, kljub temu pa naša zmaga ni bila vprašljiva.«

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?