Novice

TUDI V DRUGO ZMAGA AUTOCOMMERCEA

Igralci Autocommercea so pred tokrat maloštevilnimi gledalci zabeležili že svojo 14.zmago v srednjeevropski ligi, s tem pa so se zopet utrdili na vrhu lestvice.

 

Slovaško moštvo je nastopilo le z devetimi igralci, kajti že na ogrevanju se je poškodoval njihov igralec Križ. Uvod drugega zaporednega srečanja nocojšnjih nasprotnikov v radovljiški dvorani je potekal v izenačeni igri. Domače moštvo je nato po dveh napakah gostov prešlo v vodstvo z 8:5, prednost se je nato še povišala na 13:9, a so gostje po dveh zaporednih blokih znižali na 13:11. Igra je bila po drugem tehničnem odmoru, ob katerem so vodili igralci Autocommercea za štiri točke, dokaj nezanimiva. Napake so se vrstile na obeh straneh, kljub temu pa jih je bilo manj na strani domačih, ki so tako brez težav zaključili prvi niz v svojo korist.

 

Slovaki so v drugem nizu takoj povedli z 2:0, nato pa prednost dveh točk držali do rezultata 7:5. Blejska vrsta je nato najprej izenačila na 8:8, nato pa po uspešnih servisih Gasparinija pobegnila gostom za dve točki. Ob vodstvu domačih s 13:9 je gostujoči trener Štefan Hronec zahteval prvi polminutni odmor za svoje moštvo. Gostje so v nadaljevanju zaigrali bolje, poleg tega je domača vrsti nanizala tudi nekaj lastnih napak in posledica tega je bilo izenačenje na 16.točki. Rezultat je bil nato do 19.točke poravnan, dva uspešna napada Slovakov pa sta jim zagotovila prednost dveh točk, kar je prisililo domačega trenerja Baltića k prvemu polminutnemu odmoru. Poleg tega je v igro namesto Kamnika vstopil tudi Brazilec Barreto, ki je v kmalu prispeval točko za izenačenje na 21.točki. Napake na strani domačega moštva pa so se še kar vrstile in so bile na koncu tega niza tudi usodne za njih, saj so Slovaki to izkoristili in po napaki Urnauta na mreži izid v nizih izenačili.

 

Vrsta Autocommercea je tretji niz pričela bolj zbrano in takoj povedla z 8:5. Domači so nato vodili že s 13:8, a so se jim borbeni gostje s štirimi zaporednimi točkami zopet nevarno približali le na točko zaostanka. Gostje so nato vseskozi držali stik z domačo vrsto, Pleško pa je nato z atraktivno točko le zagotovil nekoliko višjo razliko in tako povišal prednost Autocommercea na 19:16. Slovenskim prvakom je v nadaljevanju uspelo zadržati prednost do konca niza, ki ga je za zmago s 25:21 zaključil Gasparini.

 

Pričetek četrtega niza je pripadel gostom, ki so tako kot v drugem povedli z 2:0. Vodstvo ni trajalo dolgo, saj so Autocommerceovci kmalu prevzeli pobudo in Slovaki so ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za dve točki. Prednost slovenskih prvakov je ob drugem tehničnem odmoru narasla že na pet točk (16:11). Ob vodstvu domačih z 18:12 je priložnost za igro dobil tudi Jure Lakota, ki je zamenjal Gasparinija. Dvoma o zmagovalcu nato ni bilo več, kljub temu, da sta obe moštvi kar tekmovali, katero bo doseglo več lastnih napak. Blejska vrsta je tako zabeležila zmago, priložnost za novo pa bo že naslednjo soboto, ko v letošnjem zadnjem domačem srečanju rednega dela srednjeevropske lige gostijo hrvaški Karlovac.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?