Novice

Tudi v gosteh s polnim izkupičkom

 

Maribor, 15. oktober – Dobro uro so potrebovali odbojkarji ACH Volleya za zmago proti izredno mladi ekipi Maribora, ki jo od letos vodi nekdanji igralec ACH Volleya, libero Sebastijan Škorc. Po pričakovanjih je gostujoče moštvo pokazalo všečno in tudi suvereno igro ter premagalo gostitelje z rezultatom 0:3 v nizih (15,11,15).

 

Na parket mariborske dvorane Tabor je tokrat prvi strateg ACH Volleya, Igor Kolaković, poslal izkušenega kapetana ekipe Andreja Flajsa, njemu ob bok pa je postavil še Komela, Čebulja, Ropreta, Fabjana, Vidiča in Simaca. V igro je vstopal tudi Klobučar kot zamenjava za Komela. Tokrat je Kolaković odpočil  Lewisa, Šketa, Vinčića, Kovačevića. Dileme pravzaprav ni bilo, saj so gostitelji držali korak z gosti iz Ljubljane zgolj v začetku vsakega niza, po tem je njihova zbranost popustila, odbojkarji ACH Volleya pa so zgolj še povečevali razliko v točkah in na koncu tudi v nizih. Odbojkarji ACH Volleya so tako moštvu Maribora, za katerega je dober set pa pol zaigral  tudi Sebastijan Škorc, tako kot je včeraj tudi obljubil, kasneje pa je svojo pozicijo prepustil Petru Škundriču, dopustili v prvem in tretjem setu da vknjižijo po 15 točk, v drugem pa zgolj 11. Največ točk je v moštvu ACH Volleya tokrat dosegel Čebulj, skupno 18, v vrstah gostiteljev pa Detela, skupno 9.

 

Andrej Flajs, kapetan: » Ekipi Maribora se pozna, da ima mlado in neizkušeno ekipo, toda, za njihovo prihodnost me ne skrbi, ker so na trenutke res pokazali dobro igro in zagotovo  imajo potreben potencial. Prepričan sem, da bodo v prihodnosti marsikomu trn v peti. Mi smo po drugi strani igrali zelo zbrano in to tekmo izkoristili tudi kot pripravo na francoski Tours, kamor se odpravljamo naslednji teden. Tudi nocoj smo pokazali dobro igro, zato v Francijo potujemo z optimizmom.«

Igor Kolaković, glavni trener: "Lahko smo zadovoljni z našo prikazano igro, še zlasti, ker sem tokrat dal priložnost tistih našim odbojkarjem, ki doslej niso dosti igrali in so to tudi dobro izkoristili. Nasprotniku nedvomno manjkajo izkušnje, toda, zlasti na začetku drugega in tretjega niza so se hrabro borili in se nam poskušali postaviti po robu. Sicer pa je bilo vzdušje v dvorani prijetno in občutki so po takšni tekmi res dobri, še zlasti, ker je to naša zadnja tekma pred odhodom na gostovanje in naš letošnji ogleni krst v evropski ligi prvakov."


Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?