Novice

Turnir v Novem Sadu imel prav poseben pomen

Ta konec tedna so oranžni zmaji nastopili na močnem pripravljalnem turnirju v Novem Sadu, ki je bil posvečen dvema preminulima legendama srbske odbojke – Žarku Petroviću in Radovanu Dabiću. Končen izkupiček Ljubljančanov sta bila dva poraza in ena zmaga, vendar je ta turnir za stratega zmajev, Andreja Urnauta, imel še dodaten pomen.

''Z Žarkom in Radovanom smo bili soigralci v reprezentanci, z Žarkom pa sva si 6 let delila sobo, zato mi ni bilo vseeno, ko sem vstopil v telovadnico in videl njegovo sliko, srečal njegovo ženo … Vse skupaj je bilo zame precej emotivno. Tudi ostali nekdanji reprezentanti Jugoslavije so prišli in po dolgem času smo se stari prijatelji ponovno srečali,'' je doživljanje memoriala opisal Urnaut.

Po drugi strani pa mu je ta pokazal, kaj morajo njegovi varovanci do začetka sezone, do katere jih loči slab mesec dni, še izboljšati. Poudarja, da je bil nivo turnirja z domačo Vojvodino, gršim PAOK-om in slovenskim podprvakom Calcit Volleyjem zelo visok. ''Glede na to, da še ekipa ni kompletna, sem malce preizkušal igralce. Z nekaterimi sem bil bolj zadovoljen kot z drugimi, toda verjamem, da lahko igramo dosti bolje. Zame kot trenerja je bilo to tekmovanje pravi indikator, kaj še moramo izboljšati kot ekipa in kaj moramo izboljšati pri posameznikih,'' je povzel dogajanje na igrišču.

Danes imajo zmaji dan počitka, saj so včeraj v poznih urah prispeli nazaj domov, že v četrtek pa jih čaka nova pripravljalna tekma – tokrat proti Padovi.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?