Novice

Uspela generalka pred začetkom lige prvakov

Derbi kola so gostitelji odprli s tremi zaporednimi bloki (Rašić, Šket, Flajs). Pobuda je bila kratkotrajna, saj so gostje s točko Mozera izid izenačili na 5. točki. Z učinkovitim blokom so Blejci spet prevzeli pobudo in pri rezultatu 12:9 so gostje vzeli prvi polminutni odmor. Z dobrim blokom Svobode so Tirolci ujeli priključek (12:11). Gostje so vztrajno lovili odbojkarje ACH Volley. Neubranljiv servis Šketa je gostitelje popeljal v mirne vode (21:18) in z uspešnim napadom Rašića so si priigrali prvi niz.

Drugi niz so Tirolci odprli z vodstvom, a dobra igra gostiteljev v bloku (Flajs) in as Rašića je prinesel preobrat (5:1). Na prvem tehničnem odmoru so odbojkarji ACH Volleya razliko še povečali (8:3). Nekaj slabši sprejem  domačinov je Tirolce približal na tri točke zaostanka (12:9). Gostitelji so se hitro pobrali in z asom Rašića odšli na drugi tehnični odmor s šestimi točkami prednosti (16:10). Blok Mozera (18:15) je domačega trenerja Kolakovića prisilil, da je vzel polminutni odmor. Blejci so ušli na 20:15, a gostje se niso predali in predvsem po zaslugi Da Silve prišli na točko zaostanka (23:22). Odbojkarji ACH Volley so znali obdržati mirno glavo in uspeli osvojiti še drugi niz.

Tretji niz se je začel z izenačeno igro (7:8) v rahli prednosti pa je bil Tirol. Njihov korektor Da Silva pa je bil tisti, ki je goste držal v igri. Po izenačenju na 11. točki, so Tirolci izkoristili slabši sprejem gostiteljev in odšli na drugi tehnični odmor s prednostjo 14:16. Toda odbojkarji ACH Volleya se niso predali, vztrajali so še naprej in so se  tudi vrnili v igro z uspešno potezo Simaca (19:19), z uspešnim napadom Šketa pa so spet povedli (20:19). Sledila je še ena zanimiva končnica, ki so jo gostitelji dobili z blokom Flajsa in je tako ACH Volley še tretji niz končal sicer na razliko 26:24, toda tudi z zmago v nizih 3:0 ter s polnim izkupičkom tega derbija.

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?