Novice

Uspešen začetek v modri skupini

ACH Volley Ljubljana : Hoče 3:0 (16, 14, 16)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić, Babkov, Kovačič, Purić (11)Pavlović (12), Satler, Pleško (3), Brulec (3) , Planinc, Kök (11), Mihajlović (12), Pokeršnik (7), Videčnik.

Hoče: Radović (8), Drvarič (4), Orthaber, Cafuta, Šijanec, Planinšič, Ledinek, Špindler, Lobnik, Franc (3), Repa, Mantha (11), Berglez (1), Šikanič, Kšela (3).

Hala Tivoli, 1. krog 1. DOL modra skupina, število gledalcev: 50, 1. sodnik: Atanasov Daniel (Šempeter v Savinjski dolini), 2. sodnik: Novak Gregor (Dvor).

V 1. krogu modre skupine sta se v dvorani Tivoli pomerila OK Hoče proti domačinom ACH Volley Ljubljana. Slednji so bili uspešnejši in si priigrali gladko zmago s 3:0.

Motivirano so v prvi niz vstopili gostujoči odbojkarji, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo 2 točk (6:8). V nadaljevanju so oranžni zmaji zaigrali bolj čvrsto v obrambi in prešli v vodstvo (14:12). Niz domačinov je želel z odmorom prekiniti trener Hoč Iztok Kšela, vendar to Ljubljančanov ni zmedlo (20:14). Do konca niza so gostitelji pustili odbojkarjem iz Hoč le še dve točki in tako so s trojnim blokom Pokeršnika, Brulca ter Purića prišli do prvega niza (25:16).

Drugi niz so precej odločneje začeli slovenski prvaki, ki so si hitro nabrali vodstvo 5 točk (8:3). Na strani domače ekipe sta bila s po 8 točkami do tistega trenutka zanesljiva predvsem Mihajlović in Pavlović (16:10). V končnici niza je iz igre odšel Pokeršnik, namesto njega pa je vstopil slavljenec Pleško, ki je niz tudi z napadom zaključil (25:14).

Tretji niz so prav tako odlično začeli oranžni zmaji, ki so si priigrali oprijemljivo prednost (11:6), nato pa nekoliko popustili in dovolili gostom, da so izenačili (12:12). Strateg Ljubljančanov Zoran Kedačič je ukrepal s polminutnim odmorom in Ljubljančani so ponovno prikazali boljšo igro (20:14). Z napadom Pavlovića pa so domačini zanesljivo premagali nasprotnike tudi v 3. nizu (25:16).

Matija Pleško, sprejemalec ACH Volleya Ljubljana: ''Dosegli smo želen rezultat v spodobnem igralnem času. Sedaj je treba to tekmo pozabiti, saj nas že prihodnji teden čakajo novi izzivi tako v državnem prvenstvu kot v pokalu MEVZA. Čestitke Hočam za všečno igro in želim jim čim več uspeha v modri skupini.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?