Novice

Uspešni proti ekipi iz Graza

ACH Volley Ljubljana : UVC Holding Graz 3:0 (14, 23, 25)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 4, Pernuš, Toukhteh 1, Pavlović 5, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 10, Videčnik 8, Kök 14, Vučićević 14, Kumer.

UVC Holding Graz: Mikulass Koch, Militao 11, Imširović, Steiner, Scheucher, Kratz 9, Fonseca 2, Ochaya, Reiter 3, Koraimann 8, Unterberger 7, Kremer 3.

V drugem krogu srednjeevropske lige je pri oranžnih zmajih gostovala ekipa UVC Holding Graz. Oranžni zmaji so bili uspešni in zmagali s 3:0 (14, 23, 25).

Gostje so pričeli srečanje z dobrim začetnim udarcem, ki je sprva Ljubljančanom povzročal nekaj preglavic, a kmalu so pritisnili v napadu, na katerega Avstrijci niso imeli odgovora. Z učinkovitim začetnim udarcem je vrnil Ropret (13:10), s čvrstim blokom pa slovenski prvaki niso pustili nasprotnikom do lahkih točk in hitro je na semaforju kazalo že deset točk prednosti za domače odbojkarje (21:11). Na koncu so niz zaključili z visoko prednostjo enajstih točk (25:14).

Precej bolj izenačen je bil drugi niz. Prvič je pri gostiteljih na igrišče stopil tudi Iranec Amir Toukhteh, ki se je z asom vpisal v statistiko (13:12). Ekipi sta stik držali vse do končnice, tam pa so več pokazali domači odbojkarji in povišali vodstvo na 2:0 (25:23).

V tretjem nizu je bila podobna zgodba kot v prejšnjem, saj sta se ekipi izmenjavali v vodstvu vse do sredi niza, ko je z močnim zaključkom Köka slovensko moštvo povedlo z 12:9. Z napadom je dodal še Vučićević, ki je priskrbel šestnajsto točko (16:11). Graz se je po uspešni seriji približal na le točko zaostanka (20:19), z blokom pa so izenačili na 20. Nemudoma je s polminutnim odmorom ukrepal trener domačih Matija Pleško. Spremljali smo izenačeno končnico, v kateri pa so jo bolje odnesli domačini in tako z asom Köka zaključili srečanje (27:25).

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Bom povzel Vikija Krevsla, našega očeta v narekovajih, »življenje je po zmagi lepše«. Ekipa se po porazu najbolje pozdravi z zmago in vesel sem, da se je danes odvilo tako, kot se je. Z igro sicer nisem zadovoljen. Če bi bil danes na nasprotni strani tekmec na višjem nivoju, bi znova spremljali dramo ali spet kakšno ponižanje. Ampak dobro, stvari niso potisnjene pod mizo, se pogovarjamo in delamo ekipno na tem, da bo enkrat steklo.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?