Novice

V 48 urah odigrali 15 nizov

Ta konec tedna so oranžni zmaji sodelovali na prijateljskem turnirju 'Memorijal Velikana', ki ga je organiziral odbojkarski klub Vojvodina iz Novega Sada, in se vrnili domov z drugim mestom. Slovenske barve je zastopal še Calcit Volley, poleg prirediteljev pa so udeleženci turnirja bili tudi Zagrebčani.

V Novi Sad so se odbojkarji odpravili v petek v zgodnjih urah in se že ob 17. uri pomerili s Kamničani, proti katerim bodo 5. oktobra v Tivoliju tudi pričeli letošnjo klubsko sezono. Obe ekipi sta odigrali še z nepopolnima postavama, a na koncu so s 3:2 le slavili slovenski prvaki. V oranžnem gnezdu še pogrešajo blokerja Matica Videčnika, ki je član slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu, in libera Kyla Dagostina, Američana, ki je prav tak odsoten zaradi reprezentančnih obveznosti.

Po prvi zmagi so v soboto zmaji odigrali dvoboj z zagrebško Mladostjo, s katero se redno srečujejo v ligi MEVZA. Motivirani Hrvati so se hrabro upirali, a na koncu morali priznati premoč slovenskim prvakom. Znova so fantje za zmago potrebovali 5 nizov, s 34 točkami pa se je izkazal Božidar Vučićević, ki se je ekipi pridružil v začetku septembra.

V boju za prvo mesto na turnirju je Ljubljančane čakala domača Vojvodina, ki srečanja ni najbolje pričela (25:15). Po lahko dobljenem prvem nizu in vodstvu z 21:15 pa so gostje popustili in dali Srbom priložnost za priključek, ki so ga izkoristili (22:25). Podobna zgodba je sledila v nadaljevanju, ko so brez težav bili boljši s 25:20, v četrtem pa nato od samega začetka lovili gostitelje, a žal neuspešno. V odločilnem petem nizu so pobudo prevzeli domači igralci in se na koncu veselili zmage na pripravljalnem turnirju.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Kljub temu, da smo vedeli, da nas s potjo vred čaka precej naporen vikend v Novem Sadu, prejšnji teden nismo popuščali z visoko intenzivnostjo na treningih. Pohvalil bi pravzaprav vse igralce za pristop do same igre oziroma tekem. Vem, da so bili zelo utrujeni, nekateri celo bolni. Na samem turnirju sem želel spočit oziroma ne povsem vključit na same tekme Jana Pokeršnika, ker se še privaja nazaj na dvoranski način igranja odbojke, in Božidarja Vučićevića, ki je prav tako začel trenirat z nami pred kratkim zaradi poškodbe. Fantje so pokazali pravi pristop, v dobrih dveh dneh pa smo s to zasedbo odigrali 15 nizov, kar je tudi en fizičen zalogaj za vsakega igralca. Prišli smo tako daleč, da je o zmagovalcu turnirja odločal tie-break, seveda smo si želeli zmagat, toda v tem stanju kot smo, sem predvideval, da imamo možnost zmage z rezultatoma 3:0 ali 3:1. Če se bo tekma zavlekla, bo problem. Samo turnirsko zmago mislim, da smo zgubili v drugem nizu z Vojvodino, ko je po vodstvu z 1:0 in 18:10 nastal mrk, ki ga ni bilo mogoče ustaviti niti z menjavami niti z odmori. To so nasprotniki izkoristili in dobili nekako srečno ta drugi niz, kar jim je dalo krila, nas pa spodrezal, fizično smo padli, borili pa so se fantje do konca. Še enkrat čestitke vsem igralcem, nič drugega kot ena dobra popotnica naprej za nadaljnje delo, da se čim bolje pripravimo na prihajajočo sezono.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?