Novice

V DOMU ODBOJKE SLAVJE AUTOCOMMERCEA

Autocommerceovci so pričeli silovito, povedli s 5:1 in trener domačega moštva Šimunčić je takoj zahteval prvo minuto odmora. Enako prednost so Gorenjci zadržali tudi do prvega tehničnega odmora, po tem pa so domači zabeležili tri zaporendne točke. Laninovič je z nekaj dobrimi servisi omogočil svoji ekipi izenačenje na 11.točki. Nadaljevala se je izenačena igra, Gasparini pa je nato z asom in udarcem na mreži poskrbel za vodstvo svoje ekipe s 16:13. Pri vodstvu slovenskih prvakov s 19:15 je domači trener zahteval že drugo minuto odmora, ki je domačemu moštvu prinesla preobrat, saj so znižali izid le na točko zaostanka. Autocommerceovci so nato brez težav odigrali končnico, zmago v prvem nizu pa jim je z udarcem na mreži zagotovil kapetan Pleško.

 

Drugi niz so za razliko od prvega bolje pričeli domači, ki so povedli s 3:0. Predvsem so bolje servirali, Slovenci pa so imeli ob tem kar nekaj težav na sprejemu, kljub temu pa so izid izenačili na 7.točki. Po treh zaporednih napakah Autocommercea je trener Baltič takoj zahteval minuto odmora, ob naslednji točki domačih pa je izvedel menjavo Čuturiča s Flajsem ter Gasparinija z Urnautom. Domači so ob drugem tehničnem odmoru vodili že z 16:10. Baltič je pri rezultatu 18:12 za domače poskušal še z zamenjavo Šmuca s Satlerjem, v igro pa je vrnil Gasparinija. Kljub tem menjavam Autocommerceu ni uspelo narediti preobrata in domači so izenačili izid v nizih na 1:1.

 

Domača vrsta je tudi v pričetku tretjega niza prevzela rahlo pobudo in prešla v vodstvo z 10:7. Gostje so jih z borbeno igro vztrajno lovili in pri rezultatu 11:10 za domače je trener Šimunčič vzel prvi »time out«. Vzrajnost se je Autocommerceovcem izplačala, saj so naprej izid na 13.točki izenačili, nato pa nanizali še tri zaporedne točke v napadu in na drugi odmor odšli z lepo prednostjo. Po doseženi 17.točki Autocommercea je domači trener Šimunčič pozval svoje igralce k minuti odmora, ob tem pa si prislužil še rumeni karton zaradi nestrinjanja pri sodniški odločitvi v prejšnji točki, kar je pomenilo 18.točko Autocommerceu. Domači so ob bučni podpori izid znižali le na točko zaostanka (19:20), Baltič pa je nalet domačih zaustavil z minuto odmora. Zagrebčani so nato izkoristili tri zaporedne napake Autocommercea, v izredno dramatični  končnici pa sta ob fenomenalni igri v obrambi, zmagoviti točki Autocommerceu zagotovila Barreto in Urnaut.

 

Tudi četrti niz so bolje pričeli Zagrebčani in z asom Nojiča povedli s 7:4. Vodili so že z 9:4, a so gostje po treh zaporednih točkah znižali izid na 9:7. Baltić je zahteval prvo minuto odmora po tem, ko so domači zopet pobegnili za štiri točke (14:10). Slovenci so se v nadaljevanju vztrajno približevali domačinom in na 15.točki je bil izid izenačen. Sledil je boj za vsako točko. Mladost je imela rahlo pobudo, z asom mladega Zhukovskega pa so povedli že z 23:20. Autocommerce se je po akcijah Flajsa in Pleška približal domačim le na točko razlike, izid pa nato izenačil na 24. točki. Pleško je dosegel 26.točko, že naslednja žoga pa je po udarcu domačih končala v avtu in pričelo se je veliko slavje Gorenjcev, ki so se zmage veselili skupaj s svojimi navijači, ki so jih spremljali in bučno podpirali v Zagrebu.
 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?