Novice

V finalu ponovno proti Calcitu

Odbojkarji ekipe ACH Volley Ljubljana se bodo v finalu letošnjega državnega prvenstva ponovno pomerili z ekipo kamniškega Calcita.

Odbojkarji Calcita so na poti do finala najprej z dvema zmagama izločili murskosoboško Panvito, v polfinalu pa so naleteli na kranjski Triglav. Motivirani Triglavani so jih presenetili na prvi tekmi in odnesli zmago iz Kamnika, v naslednjih dveh pa so bili uspešnejši Kamničani, ki so si tako v soboto še z drugo zmago s 3:0 priigrali nastop v finalu.

Pot oranžnih zmajev do finala pa je vodila preko novomeške Krke, ki je morala priznati premoč tako v Tivoliju kot v domači dvorani Marof. Na naslednji stopnički pa je bila novinka v prvi ligi, ekipa iz Hoč. Hoče so zagotovo eno izmed lepših presenečenj letošnjega prvenstva, saj so z uvrstitvijo v polfinale precej presegli pričakovanja, tam pa so naleteli na previsoko oviro. Aktualni državni prvaki so obe tekmi odigrali zbrano in se z dvema zmagama s 3:0 pričakovano uvrstili v finale.

Medsebojnih dvobojev ACH-ja in Calcita smo v treh različnih tekmovanjih v tej sezoni videli že kar nekaj. Prav tako je tudi njuna udeležba v finalu državnega prvenstva bolj kot ne stalnica v zadnjih letih, a kot po pravilu so uspešnejši oranžni zmaji. Letošnja finalna serija se bo pričela v Tivoliju, v četrtek 13. 4. 2017 ob 18:00, tekme pa si bodo sledile v ritmu četrtek – ponedeljek.

Pridružite se nam in pomagajte našim fantom do novih uspehov! Cena vstopnice za ogled tekme znaša 3 €, (2 € študentje), otroci do 15 let in invalidi pa imajo prost vstop. Se vidimo v Hali Tivoli!

FOTO: Matic Eržen

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?