Novice

V goste prihaja aktualni prvak srednjeevropske lige MEVZA

Ljubljana, 3. november 2012 – ACH Volley se bo danes v okviru srednjeevropske lige MEVZA pomeril z aktualnim prvakom, avstrijsko ekipo Hypo Tirol Innsbruck. Ekipi sta se nazadnje srečali v finalu tekmovanja MEVZA 13. marca letos, ko je s 3:1 slavil Innsbruck.

Za Hypo Tirol Innsbruck že nekaj sezon igra tudi bivši igralec ACH Volley, Davor Čebron, v svojih vrstah pa ima ekipa tudi avstrijske reprezentante Daniela Gavana, Fredericka Laureja in Lorenza Koraimanna ter sedem tujih igralcev, ki prihajajo iz Brazilije, Kolumbije, Madžarske in Italije. V ekipi trenutno ne morejo računati na prvega podajalca Claudia Carlettija, ki je bil konec oktobra uspešno operiran na kolenu in naj bi bil odsoten okrog šest tednov.

V 6. krogu tekmovanja se bosta tako pomerili 1. in 3. ekipa na lestvici. Ekipi sta se doslej srečali že večkrat, njuna medsebojna srečanja pa so se le redkokdaj končala po treh nizih. Tako lahko pričakujemo izredno napeto in zanimivo tekmo. Obe ekipi nastopata tudi v evropski Ligi prvakov, ACH Volley v skupini D, Hypo Tirol Innsbruck pa v skupini A z VfB Friedrichshafen, Zenit Kazan in Knack Roeselare. Tako kot ACH Volley je tudi Hypo v zadnjem krogu Lige prvakov zabeležil poraz proti Knack Roeselare.

Stefan Chrtiansky, glavni trener Hypo Tirol Innsbruck: „ Tekma za obe ekipi predstavlja možnost popraviti vtis iz preteklih tekem, saj sta obe ekipi izgubili na gostovanju v Ligi prvakov. Trenutno je težko oceniti, kako se bo tekma odvijala. Zanima me, kako bo reagirala ekipa na zadnje rezultate."

Luka Slabe, glavni trener ACH Volley: »Obe ekipi sta zabeležili poraz v zadnjem krogu Lige prvakov, zato bosta želeli dokazati, da lahko in zmoreta igrati bolje. Videli bomo, kdo je bolje pripravljen in kdo je bolje predelal poraz. Pričakujem boljšo igro svojih igralcev.«

Tekmo, ki se bo pričela ob 18. uri, si boste lahko v živo ogledali tudi preko spletne strani ACH Volley (www.ach-volley.si). Pridite navijat!


PRESS KIT

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?