Novice

V ligo prvakov prepričljivo Lokomotiv

Lokomotiv Novosibirsk : ACH Volley Ljubljana 3:0 (20, 22, 18)

ACH Volley Ljubljana: Flajs (1), Đirlić (3), Babkov, Kovačič, Purić (4), Pavlović, Satler, Pleško (2), Brulec (4), Mihajlović (12), Pokeršnik (4), Videčnik (4).

Lokomotiv Novosibirsk: Martynyuk, Divish (11), Pavlov, Smolyar (5), Savin, Grözer (19), Ekshi, Tkachev (1), Lukyanenko (2), Golubev, Scherbakov, Rodichev (6), Volkov, Kurkaev (7).

Na drugi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakov so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana gostovali v Novosibirsku. Kljub tesnima porazoma v prvih dveh nizih, so gostitelji v zadnjem pokazali iz kakšnega testa so in se prepričljivo uvrstili v glavni del lige prvakov.

Oranžni zmaji so kljub nekaj nezbranim potezam dobro držali priključek na začetku prvega niza in niso dovolili domačinom, da bi ušli za več kot dve točki (8:10). Po napaki Rusov v napadu so Ljubljančani izenačili (11:11), vendar so gostitelji našli pravi odgovor v obrambi in ponovno povedli za 2 (14:16). Po drugem tehničnem odmoru je sledila točka, v kateri je izjemno požrtvovalnost pokazal Jani Kovačič, toda na koncu je bilo več sreče na nasprotnikovi strani. Proti zaključku niza so si odbojkarji Lokomotiva že priigrali 4 točke prednosti (16:20), toda zmaji še niso želeli izpustiti prvega niza iz rok in se uspeli približati na 2 točki zaostanka (19:21). Gostitelji so nato do konca niza zmajem dopustili osvojiti le še eno točko in prepričljivo slavili v uvodu tekme.

Po hitri izgubi stika (2:5) je z odmorom ukrepal trener Ljubljančanov, Zoran Kedačič, do prvega tehničnega odmora pa so v ospredju za 2 točki že bili Rusi (6:8). V nadaljevanju so prednost le še povečevali (9:14) in kazalo je, da je drugi niz za slovenske prvake zelo težko dosegljiv. Nato pa je prišel na začetni udarec Jan Pokeršnik in z ekipo so uspeli Lokomotivu nanizati 4 zaporedne točke in se približati na zgolj točko zaostanka (14:15). Kot v prejšnjem nizu so igralci iz Novosibirska hitro ušli na 4 točke prednosti (16:20), toda to še ni zadostovalo za miren zaključek niza. Po zbranih akcijah in pravi borbi na igrišču so zmaji ponovno znižali zaostanek na točko (22:23). Strateg Lokomotive pa je z odmorom prekinil nalet Ljubljančanov in domačini so osvojili naslednji dve točki za zaključek 2. niza (22:25), kar jim je že zadoščalo za uvrstitev v glavni del lige prvakov.

V tretjem nizu so gostitelji eksplozivno povedli in odšli po bombi Grozerja na začetnem udarcu na prvi tehnični odmor z vodstvom 6 točk v žepu (2:8). Zmaji niso našli pravega recepta na razpoložene domačine, ki so pred številnimi navijači prednost le še povečevali (5:14). Do drugega tehničnega odmora so si gostitelji že priigrali pravzaprav neulovljivo prednost (7:16) in niz ter srečanje mirno z 18:25 pripeljali do konca.

Plamen Konstantinov, trener Lokomotiva: ''Ko smo že vedeli, da smo se uvrstili v ligo prvakov, smo odigrali najboljši niz, kar veliko pove o naši težavi že od začetka te sezone. Igralci bodo začeli verjeti vase, ko bomo začeli zmagovati. V prihodnje pričakujem več agresivnosti v naši igri, saj ne smemo le čakati na nasprotnikove napake. Po zmagi v Sloveniji smo se zavedali, da smo boljši in bi bilo skoraj nemogoče izpustiti to prednost iz rok.''

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Doma smo izgubili s 3:0 in si zelo zmanjšali možnosti za napredovanje v ligo prvakov. V prvih dveh nizih smo igrali dobro, v zadnjem pa povsem izgubili koncentracijo, saj je bilo jasno, da se je naprej uvrstila Lokomotiva. Rad bi čestital ekipi iz Novosibirska za zmago in uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja.''


FOTO: Matic ErženNaša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?