Novice

''V MEVZI ni prostora za mevže''

Ta konec tedna se serijski slovenski odbojkarski prvaki odpravljajo v Pliberk na zaključni turnir srednjeevropskega pokala. Ni skrivnost, da je osvojitev naslova eden izmed ciljev sezone, vendar najprej si bo potrebno pridobiti vstopnico za finale. Borba za to se bo pričela jutri ob 17. uri proti Calcit Volleyju.

Oranžni zmaji so si nazadnje pokorili vso konkurenco v MEVZI dve sezoni nazaj. Lani so jih v polfinalu izločili prav jutrišnji nasprotniki, ki pa jim v letošnji sezoni v dveh obračunih niso prepustili niti niza. Naslov bodo branili odbojkarji Posojilnice, ki so že drugič zapored organizatorji zaključnega turnirja in se bodo v polfinalu pomerili z avstrijskim predstavnikom Waldviertlom. Jasno je, da bo sobotno večerno finale sestavljeno iz ene slovenske in ene avstrijske ekipe.

Ljubljančani so po rednem delu zbrali največ točk in si zasluženo priigrali prvo mesto na lestvici. Po zmagi nad Šoštanjem v začetku marca so si priborili krajši tekmovalni počitek, toda trener Matija Pleško je sestavil intenzivna 2 tedna treningov. ''Fantje si spočili zagotovo niso, ker so bili treningi precej naporni. Veliko smo delali na fitnesu, ker je med Ligo prvakov bilo manj časa za to, naredili smo veliko treningov z žogo, ogromno pa je bilo tudi poudarka na uigravanju. Sedaj počasi nižamo intenziteto in količino treningov, sedaj so vse misli uprte proti polfinalni tekmi s Calcitom,'' je dejal strateg zmajev. Načrt za petkovo polfinale pa je preprost: ''Calcit Volley je vedno neugodna ekip, ki nas je lani premagala čisto pošteno. Mi bomo morali pokazati pogumno igro. Čeprav je MEVZA, jutri ne bo prostora za mevže.''

PLIBERK, F4 MEVZA

PETEK, 15. 3.
17.00
ACH VOLLEY LJUBLJANA – CALCIT VOLLEY
19.30
POSOJILNICA AICH/DOB – WALDVIERTEL

SOBOTA, 16. 3.
17.00
TEKMA ZA 3. MESTO
19.30
FINALE

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?