Novice

V nedeljo v Tivoliju Zagrebčani

V nedeljo bodo zmaji prvič po uvodni tekmi sezone v začetku oktobra ponovno stopili na domač parket. Tokrat gostijo zagrebško Mladost, ki je v letošnji sezoni dobila krila – v srednjeevropski ligi imajo najugodnejši izkupiček z le enim porazom, prebili so se tudi do zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov.

''V Tivoli prihaja vedno neugodna ekipa Mladosti iz Zagreba, tokrat še okrepljena z našim lanskim igralcem Poluianom,'' je dejal trener oranžnih zmajev, Matija Pleško. Spomnimo, v lanski sezoni je 21-letni Ukrajinec Tymofii Poluian zablestel v oranžnem dresu, v letošnji sezoni pa se je za sodelovanje dogovoril s hrvaškim prvakom. ''Zagrebčani so v naletu in v dobri kondiciji. V predzadnjem krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov so premagali AICH/Dob, tako da nas čaka izredno težka tekma. Upam, da se sestavimo v čim boljši zasedbi in odigramo eno dobro tekmo, potrebno bo igrati bistveno bolje kot smo igrali v Pliberku.'' Prejšnji konec tedna so slovenski prvaki gostovali v Pliberku, kjer so izgubili s 3:1, kar je pomenilo drugi poraz v sezoni, vendar zmajem zaradi poškodbe nista mogla pomagati korektor Petar Đirlić in sprejemalec Matej Kök, ki je po mesecu dni odsotnosti počasi pričel s treningi.

''Do sedaj se je pokazalo, da je liga MEVZA po dolgem času resnično zelo izenačena, pa ne ker bi ACH padel v kvaliteti, ampak ker so drugi klubi več vložili in dobili boljše igralce. Upam, da bo tudi na ta račun prišlo v Tivoli več gledalcev,'' je še dodal Pleško.

Tekma se bo pričela v nedeljo, 17. novembra, ob 17. uri, vstop pa je za vse ljubitelje odbojke v dvorano Tivoli prost!


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?