Novice

V peklenskem vzdušju do finala

OK Salonit Anhovo : ACH Volley Ljubljana 1:3 (-23, -20, 21, -18)

OK Salonit Anhovo: Kuburović 1, Česnik, Šarič, Nanut, Karnel, Basaneže 8, Kavčič 3, Maretič, Čabarkapa 7, Peterlin 14, Kovačič, Tomić 2, Vrtovec 16.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 7, Pavlović 3, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić 20, Okroglič 9, Mantha, Ivartnik, Vilimanović 4, Pokeršnik, Videčnik 10, Poluian 20.

V drugem polfinalu Pokala Slovenije sta se po tednu dni v Kanalu znova pomerila slovenski serijski prvak ACH Volley Ljubljana in domačin OK Salonit Anhovo. Bučno občinstvo so z zmago s 3:1 utišali oranžni zmaji.

Kasnejši zmagovalci so začeli kot je v tej sezoni v navadi – rezervirano. Kanalci so pritisnili z začetnim udarcem in si nemudoma priigrali visoko prednost 7 točk (1:8). Trener Andrej Urnaut je v tem času kar dvakrat ukrepal s polminutnim odmorom in Ljubljančani so se kmalu zatem prebudili. Najprej so z bloki začeli zaustavljati napade nasprotnikov in se približali na 12:14, na 16. točki pa tudi izenačili. Ekipi sta bili poravnani vse do 22:22, nato pa so v najodločilnejših trenutkih zmaji pokazali svoje bogato znanje in povedli z 1:0 v nizih (25:23).

Na začetku drugega niza so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bili tisti, ki so narekovali tempo. Na račun dobre obrambe in vrhunskih zaključkov Đirlića so bili v vodstvu z 11:8. Nadaljevali so zbrano in niso dovolili, da bi Kanalci ogrozili njihovo vodstvo (17:14). Do konca so prednost še povišali in zaključili niz s 25:20.

Tretji niz se je pričel do sedaj najbolj enakovredno (5:5), potem pa so oranžni zmaji ušli na 3 točke prednosti (8:5). Čeprav je že kazalo, da te ne bodo spustili iz rok (16:14), so domačini na krilih glasnih navijačev izenačili na 17, po sporni sodniški odločitvi pa celo povedli z 19:18. Obetala se je razburljiva končnica pred nabito polno športno dvorano v Kanalu, ki pa je precej zanesljivo pripadla domačim ljubljencem, ki so znižali zaostanek na 2:1 (21:25).

Četrti niz so bolje odprli gostje, ki so s suverenimi zaključki priborili otipljivo prednost 9:6. Motivacija je bila na obeh straneh visoka, vzdušje peklensko, boljšo igro pa so še naprej kazali Ljubljančani (14:10). Tokrat so vodstvo obdržali in se veselili ponovne uvrstitve v finale Pokala Slovenije (25:18).

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Ne vem zakaj, ampak mi vsako tekmo pričnemo katastrofalno. Enako se nam je zgodilo proti Rusom in tudi proti drugim slovenskim ekipam. Danes smo pričeli z 1:8, vendar so na koncu fantje uspeli obrniti izid in to moram priznati, da so nadaljevanje niza odlično odigrali. V drugem nizu smo igrali dobro odbojko, nato pa smo v tretjem ponovno popustili in smo sami naredili okoli 30 napak. V zaključku smo se zresnili in jutri nas čaka finale, kjer bomo morali pokazati svojo najboljšo odbojko.''

Igor Šimunčić: ''Predvsem bi čestital nasprotniku, ki je bil danes bolj zbran kot zadnjo soboto. Tega smo se zavedali, da bo tokrat ACH Volley vstopil v dvoboj bolj motivirano in to je nas prisililo v določene napake, ki jih sicer ne počnemo. Mislim, da je v končnicah nizov, predvsem v prvem, odločala osredotočenost nasprotnikov. Je pa res danes zmagala boljša ekipa.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?