Novice

V prvem četrtfinalu pokala zanesljivo

ACH Volley Ljubljana : OK Šoštanj Topolšica 3:0 (22, 11, 16)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič (L), Purić (1), Pavlović (6), Satler, Pleško, Brulec (1), Đirlić (17), Okroglič (9), Mantha (2), Pokeršnik (18), Videčnik.

OK Šoštanj Topolšica: Javornik (4), Robida (7), Plankelj (L), Port (1), Boženk (12), Planinc (6), Pavič (1), Mejal (1), Šoštarič, Menih (L), Uršič (1), Koren.

Hala Tivoli, 80 gledalcev, 1. sodnik: Sanja Miklošič (Maribor), 2. sodnik: Mihajlo Milojevič (Ljubljana)

V četrtfinalu pokala Slovenije so se oranžni zmaji udarili z odbojkarji Šoštanja Topolšice. Prvo tekmo so v Hali Tivoli s 3:0 dobili Ljubljančani.

Domačini so v prvem nizu še ogrevali svoje motorje, kar so gostje izkoristili in povedli za 3 točke (13:16). V nadaljevanju so z blokom Pavlovića zmaji prišli do vodstva (19:18) in ga niso več spustili iz rok. Uvodni niz je tako s 25:22 pripadel branilcem naslova.

Drugi niz so slovenski prvaki začeli brezkompromisno in povedli s 13:1. Domači odbojkarji niso dovolili preobrata, temveč so prednost le še stopnjevali (20:6), z napadom Okrogliča pa niz s 25:11 dokončno zaključili.

V tretjem nizu so gostje znova našli ritem in bili v koraku z Ljubljančani (11:10), nato pa so z dobrim servisom aktualni državni prvaki ušli za 5 točk (17:12).

Jan Pokeršnik, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: ''Danes smo bili boljši v vseh elementih igre. Mislim, da smo razliko naredili predvsem z napadom in gladko zmagali s 3:0. Naslednji teden je pred nami še ena tekma četrtfinala. Vemo, da smo z eno nogo že v polfinalu, ampak prepričan sem, da nas v Šoštanju čaka težko delo.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?