Novice

V sredo gre zares!

Rzeszow, 13. marca 2012 - Ekipa ACH Volleya, ki je s svojim strokovnim vodstvom že v nedeljo prispela v poljski Rzeszow in se nastanila v hotelu Blue Diamond, kakšnih petnajst minut vožnje od središča mesta, se pripravlja na prvo od odločilnih dveh tekem polfinala evropskega pokala CEV. Poraz v finalu srednjeevropske lige je že pozabljen. Pred ekipo je novo, pomembno srečanje in vsi se zavedajo, da bo zmaga proti takšnemu nasprotniku, kot je poljski Asseco Resovia odtehtala nepričakovan poraz proti sicer tudi odlični ekipi Tirola.

Trener Igor Kolaković pripravlja igralce na  zahtevno tekmo, kjer bo predvsem potrebna potrpežljiva in skoncentrirana igra. Izboljšati bo potrebno sprejem, servis in obrambo. Potrebna pa bo tudi psihična stabilnost, saj  čaka oranžne zmaje poleg težkega nasprotnika tudi športna dvorana  Podpromie Hall  nabita s fanatičnimi  poljskimi  navijači.

Ekipa Rzesovia, ki šteje kar 19 igralcev, večinoma dvometrašev, je ta hip v  pravem igralskem naletu. V zelo močni poljski državni ligi je v rednem delu prvenstva zasedla 3. mesto ob dejstvu, da je vknjižila tudi zmagi proti vodilnima dvema ekipama, Skra Belchatowu in Zaksi. Tudi v tem trenutku je na dobri poti, da se prebije v polfinale prvenstva, saj je v četrt finalu v prvem srečanju z rezultatom 3:1 v nizih premagala ekipo Czestochowo.

 

Oranžni zmaji so se z ekipo Asseco Resovia sicer srečali že pred dvema letoma v rednem delu Lige prvakov in z njo obakrat izgubili. Kljub temu so se takrat kot drugouvrščena ekipa prebili na zaključni turnir najboljših štirih ekip LP. Takrat je poljsko ekipo vodil srbski trener in pred Igorjem Kolakovićem tudi selektor srbske odbojkarske reprezentance, Ljubomir Travica, ki ga je v letošnjo sezoni nasledil Poljak, 41-letni Andrzej Kowal.  Poljska ekipa ima še vedno v svojih vrstah osem domačih igralcev, poleg njih pa še zvezdnika Belorusa Ahrema in korektorja Nemca Georg Grozerja, kateremu se je pridružil še en zelo izkušen korektor Romun Radu Gontariu. Ekipa Asseco Rzesovia ni le uigrana in visoka, predvsem jih krasi tudi njihova izkušenost, saj je njihova običajna prva postava v povprečju stara več kot 28 let.

 

Prav gotovo mlado ekipo oranžnih zmajev čaka zelo zahtevna tekma. Poškodba prvega korektorja Alena Šketa odmeva tudi na Poljskem, saj ji njihovi mediji posvečajo največ pozornosti. Če jih je odsotnost Šketa  razveselila, pa jih malo bolj skrbi  povratno srečanje v Tivolleyu. Še dobro se spomnijo peklenskega vzdušja pred dvema letoma, ko so sicer slavili, a bi lahko bilo z malo sreče tudi drugače. Nesporno je ekipa Resovie favorit jutrišnje tekme. A šport je zanimiv ravno zaradi presenečenj, ki velikokrat favorite spremenijo v poražence. Verjamemo, da se naši oranžni zmaji ne bodo predali. Mladi Klemen Čebulj je že na tekmah v Hummenu dokazal, da lahko dostojno nadomešča Alena Šketa, po poškodbi se vrača tudi Matevž Kamnik in tudi podajalcu Dejanu Vinčiću je  po bolezni kratek premor povrnil moči. Tudi sicer so vsa igralna mesta v ekipi ACH Volleya dobro zapolnjena. Za razliko od Rzeszowa sicer nimajo toliko izkušenj, krasi pa jih mladost in morda tudi predrznost, značilna za ekipe, ki v takšnih tekmah nimajo kaj izgubiti, lahko pa ogromno pridobijo. Na to jih čaka še Tivoli, kamor bo prišel tudi avtobus »podprt« s poljskimi navijači, ki bodo tisti dan predvsem preživeli na Planici. Zato že zdaj vabimo vse ljubitelje odbojka: pridite v Tivoli v soboto 17. marca ob 20. uri! Oranžni zmaji bodo takrat bili odločilno bitko za napredovanje! Vi ste njihov največji adut. Jutri pa držimo pesti za dobro popotnico v Ljubljano.

 

Srečanje boste lahko spremljali preko internetne TV http://www.laola1.tv/, rezultat pa tudi na naši spletni strani, upamo, da z manj težavami,kot smo jih imeli na slovaškem. Tekma se prične ob 18. uri.

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?