Novice

V sredo in četrtek proti hotVolleysu

Ljubljana, 14. februar 2012 –  V skladu z letošnjimi pravili MEVZ-e, srednjeevropske odbojkarske lige, se moštvo ACH Volley v tej sezoni priključuje šele v tako imenovanem play offu tega prvenstva, enako kot tudi drugi udeleženec evropske lige prvakov,  moštvo avstrijskega  Hypo Tirola. ACH Volley je aktualni prvak te lige, v vlogi branilca naslova pa se bo prvič v tej sezoni znašel jutri, v sredo, 15. februarja, ko v goste prihaja  zadnje uvrščena ekipa rednega dela, hotVolleys z Dunaja. Po dogovoru med klubi, bosta ekipi že v četrtek, 15. februarja odigrali tudi povratno tekmo. V sredo bo tekma v Tivoliju ob 20.,  v četrtek pa ob 12. uri.

»V Ljubljano bomo prišli kakšno uro pred začetkom srečanja, od katerega pa si niti ne obetamo veliko, saj smo v naše moštvene vrste letos privabili predvsem mlade, perspektivne avstrijske odbojkarje, tako, da je povprečna starost naše ekipe 16 let pa pol,« pravi športni direktor hotVolleysa, sicer nekdanji dolgoletni  član tega moštva, Darko Antunović. »Zavedamo se, da naša ekipa letos ne more dosegati kakovostne ravni na kateri igrajo druge ekipe v srednjeevropski ligi, še zlasti ne ravni ACH Volleya, toda, moramo sodelovati, ker smo se prijavili. Naši gostitelji pa nedvomno sodijo v odbojkarski vrh, tako, da bo tudi v nadaljevanju tega prvenstva dejansko zelo veliko presenečenje, če ne bosta prav ACH Volley in Hypo Tirol iz Innsbrucka tudi letos zasedla prvi mesti,« je še dejal Antunović. Sicer tudi sam kot dolgoletni aktivni odbojkar in udeleženec te lige meni, »da je v prihodnje vsekakor potrebno kaj spremeniti predvsem v smeri večje kakovosti in moči te lige. Vsa moštva in države udeleženke – Avstrija, Slovenija, Hrvaška, Slovaška, namreč tudi same potrebujejo močna tekmovanja, če želijo dosegati boljše rezultate in razvijati odbojko. Zdajšnja raven tega prvenstva pa doseganje omenjenih ciljev žal ne omogoča,« je prepričan Antunović. Dodajmo še, da je na čelu dunajskega moštva tokrat srbski trener Zoran Nikolić, edini tujec v, kot rečeno mladi, toda zelo visoki in tudi perspektivni ekipi, pa je prav tako Srb, korektor Nenad Nikolić.

Sicer je ta hip znan že tudi prvi udeleženec zaključnega turnirja MEVZE. To je ekipa Hypo Tirola, ki je minuli konec tedna dvakrat premagala svojega nasprotnika s Hrvaške, ekipo zagrebške Mladosti. V polfinalu se bo pomerila z zmagovalcem para HUMENNÉ/AICH-DOB, kjer je prvo tekmo na domačem terenu dobila ekipa Humenne. Tako mora ekipa Doba za napredovanje na zaključni turnir prvo premagati goste s Slovaške v domači dvorani, potem pa še osvojiti tako imenovani Zlati niz. Kar se tiče moštva ACH Volley pa je tako, da jih v primeru zmage nad ekipo z Dunaja v obeh tekmah čaka v polfinalu zmagovalec  srečanja  med hrvaško ekipo Mladost Marina KAŠTELA in avstrijsko ekipo Hypo AMSTETTEN. Ekipa Kaštela je v domači dvorani v prvi tekmi  z rezultatom 3:1 v nizih premagala Avstrijce in jo sedaj čaka povratna tekma, a tokrat v gosteh.

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?