Novice

V Tivoli prihaja odbojkarska elita

Po tem, ko so z odliko opravili z rednim delom državnega prvenstva – na 18 tekmah so nanizali 18 zmag – so se odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana znašli pred največjim izzivom v letošnji sezoni. V četrtek, 1. marca, bodo namreč v dvorani Tivoli na povratni tekmi pokala CEV gostili enega od najuglednejših evropskih velikanov – ruski Belogorie Belgorod.

Na prvi tekmi v Belgorodu je trenutno drugouvrščena ekipa izjemno močnega ruskega prvenstva upravičila sloves favorita in slavila s 3:0 (20, 15, 13), toda oranžni zmaji so odločeni, da pred domačimi navijači pokažejo svojo najboljšo igro v letošnji sezoni. Motivacija pred gostovanjem ekipe, ki ima v ruskem prvenstvu največ osvojenih lovorik – 8 naslovov državnih prvakov in 8 pokalnih, je v taboru aktualnih slovenskih državnih in pokalnih prvakov ogromna, tako igralci kot strokovno vodstvo se namreč zavedajo, da v goste prihaja izjemno močna in zvezdniška ekipa, ki je v zadnjih tednih doživela nekaj sprememb. V Belgorod se je namreč po tekmi z ACH Volleyjem vrnil stari znanec Nemec Georg Grozer, ki je v letošnji sezoni že gostoval v dvorani Tivoli, saj je v kvalifikacijah za ligo igral za Lokomotivo Novosibirsk, v nasprotno smer pa se je preselil Maxim Žigalov, ki je bil najučinkovitejši igralec tekme z oranžnimi zmaji na prvi tekmi četrtfinala pokala CEV.

Grozer pa na evropski tekmi proti oranžnim zmajem še ne bo smel nastopiti, zato pa bo v Ljubljano pripotovalo kar nekaj odbojkarjev, ki imajo v svoji bogati zbirki lovorik med drugim tudi zlato olimpijsko kolajno. Eden od njih je Dmitrij Muserski, kar 218 centimetrov visoki bloker, ki pa velja za izjemno vsestranskega odbojkarja, saj lahko zaigra tudi na položaju korektorja ali sprejemalca. 42-letni Sergej Tetjukin je legenda ne le ruske, temveč bi lahko rekli kar svetovne odbojke, iz sezone v sezono pa dokazuje, da mu leta ne pridejo do živega. Gre za odbojkarja, ki je osvojil štiri kolajne na olimpijskih igrah, v vitrine pa je pospravil tudi štiri naslove v ligi prvakov, izpostaviti velja še najboljšega podajalca zadnjega evropskega prvenstva Sergeja Grankina.

Četrtkova tekma z začetkom ob 18. uri v dvorani Tivoli je vsekakor odlična priložnost, da si na delu ogledate nekatere največje odbojkarske zvezdnike, hkrati pa z glasnim navijanjem oranžnim zmajem pomagate do novih uspehov in veliki zmagi!


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?