Novice

V Tivoliju ruski prvak

V Tivoliju ruski prvak

Po prvi tekmi v Berlinu prejšnji torek je pred slovenskimi prvaki nov evropski izziv, tokrat jim bodo na nasprotni strani mreže stali odbojkarji Kuzbassa Kemerovo. Kljub vlogi nefavorita pa motivacijo in zalet oranžnim zmajem dajeta domača dvorana in več kot 2.000 pričakovanih obiskovalcev.

Ruski prvaki so v mini izvedbi državnega prvenstva v skupini B s 3:0 ugnali Fakel Novy Urengoy, kamor se Ljubljančani odpravljajo prihodnji teden, in so tako skupaj z Berlin Recycling Volleys na vrhu lestvice. Trener Pleško po porazu z Nemci svojim varovancem ni imel kaj za očitati: ''Moji igralci so se borili po svojih najboljših močeh. ''Nemci'' so dobro servirali in hkrati bili zelo prepričljivi v napadalnih akcijah.'' Podoben scenarij pričakuje jutri v dvorani Tivoli, načrt pa je enostaven: ''Kemerovo je izvrsten nasprotnik. Potrebno bo odlično servirati, hkrati pa igrati dobro obrambo. S servisom bomo morali zelo pritiskati, saj če bodo imeli idealen sprejem na nasprotni strani, nam bo zelo težko. Vem, da bo kakšna napaka na ta račun več, ampak upam, da bomo hkrati s tem naredili nekaj škode. V napadu ''težkih žog'' bo potrebno biti potrpežljiv, v izigranih situacijah pa konkreten. Predvidevam, da se nas ne bodo lotili z vesoljskimi servisi, saj verjamem, da je njihova taktika sistem blok obramba, ker imajo višino in izkušnje. Upam, da bo naš sprejem takšen, da bo našemu podajalcu omogočeno graditi neko hitro igro, kar bi lahko dalo priložnost našim, v primerjavi z Rusi, nižjim igralcem'' pravi 43-letnik, ki vodi zmaje od februarja letos. Rusi so v Ljubljano prispeli v ponedeljek, danes pa bomo videli, ali bodo zaigrali z domnevno poškodovanim Viktorjem Poletajevim. ''Mislim, da imamo zelo dobre možnosti za zmago, saj je njihov najboljši igralec Poletajev, kolikor nam je znano, poškodovan. Seveda so to aktualni ruski prvaki, ampak tudi lani smo igrali proti vrhunski ruski zasedbi Zenitu iz Sankt Peterburga, pa nismo bili daleč od velikega uspeha. če bo polna dvorana verjamem, da zmoremo do zmage,'' je optimistično dodal korektor Đirlić. Kljub morebitni odsotnosti korektorja pa imajo v svoji vrsti precej orožij v napadu kot v obrambi. Aktualni ruski prvak, ki ima v svoji ekipi le dva tujca, je vsekakor absolutni favorit, a ''prepričan sem, da bodo vsi, ki bodo jutri stopili na teren želeli pokazati svojo najboljšo odbojkarsko verzijo,'' pravi Pleško. ''Zdravniški karton je skoraj prazen. Zagotovo pa ne bomo mogli računati na Mateja Köka, ki bo od igrišč žal oddaljen za kakšen mesec, dva. Verjamem in upam, da bo v ponedeljek oboleli Dagostino danes nared.'' Slovenski prvaki se bodo v zadnjih treh sezonah tako po Novosibirsku, Belgorodu, Zenitu iz Sankt Peterburga pomerili s še četrtim ruskim predstavnikom in morda je res prav to priložnost za prvo zmago nad ruskimi velikani.

Tekma 2. kroga skupinskega dela lige prvakov v Tivoliju se bo pričela ob 18. uri, prenos pa bo zagotovljen na programu Sportklub.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?