Novice

V torek proti neugodnim Francozom

Po dvignjeni lovoriki Pokala Slovenije in uspešnem uvodu v novo koledarsko leto je za serijske slovenske prvake čas, da se pomerijo še s tretjim tekmecem v skupinskem delu ligi prvakov. V ponedeljek namreč oranžni zmaji potujejo na sever Francije, kjer se bodo v torek, 15. januarja, ob 20.30 pomerili s Chaumont VB 5 HM.

Francozi so se v glavni del tekmovanja uvrstili preko kvalifikacij, ko so v zadnjem krogu zanesljivo ugnali srbsko Vojvodino. V skupinski del so vstopili neustrašno in na ruskem parketu Zenitu iz Sankt Peterburga odvzeli točko, v drugem krogu pa na domačih tleh niso oddali niza Friedrichshafnu in trenutno držijo 2. mesto v skupini C, kjer imajo odprte možnosti za napredovanje tudi še Ljubljančani. Po vrhunski decembrski predstavi v Tivoliju, ko so odščipnili točko favoriziranim Rusom, so zmaji lahko optimistični pred torkovim obračunom. Strateg Ljubljančanov, Andrej Urnaut, se zaveda, da so Francozi kakovostni nasprotniki: ''Chaumont je kompletna ekipa z dobro sredino, odličnimi sprejemalci, skratka na vseh položajih imajo zelo sposobne igralce. Ekipe v ligi prvakov nimajo slabe točke, tako da bo predvsem na nas, ali bomo prikazali svojo najboljšo igro, kot smo to storili v drugem delu tekme proti Zenitu.''

V zadnjem tednu so se nekateri zmaji bojevali z boleznimi, tako v soboto proti Črnučam na seznamu ekipe ni bilo Jana Pokeršnika in Tymofiija Poluiana. Stanje se je v zadnjih dneh nekoliko izboljšalo, zato v Francijo potujejo vsi Urnautovi varovanci. ''Kar se tiče mojih igralcev bom videl v ponedeljek, kakšna bo končna situacija, saj so imeli nekateri fantje v zadnjem času težave z virozami. Sobotna tekma proti Črnučam vsekakor ni bila realen pokazatelj naše igre, znamo odigrati precej bolje. V Franciji verjamem, da bo na terenu povsem druga ekipa, predvsem bolj motivirana in z zmagovalno mentaliteto,'' je še dodal Korošec s stalnim prebivališčem v Belgiji.

FOTO: Aleš Oblak


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?