Novice

V uspeh je treba verjeti

 

Ljubljana, 17. januarja 2012 – V konferenčnih prostorih športne dvorane Stožice je potekala redna novinarska konferenca pred odločilno tekmo evropske lige prvakov, ki bo v sredo, 18. januarja zvečer. O tem, kaj pričakujejo od sredinega evroligaškega srečanja, so novinarjem spregovorili glavni trener in kapetan ACH Volleya, Igor Kolaković in Andrej Flajs ter glavni trener Toursa, Brazilec, Mauricio Paes. Kapetan francoskega moštva, prav tako Brazilec, Rafael Redwitz je ostal v hotelu zaradi migrene, Paesa pa je spremljal vodja poti, Thomas Royer. Sicer je moštvo Toursa pripotovalo v Slovenijo s posebnim čarterjem z 90 potniki na krovu. Od tega jih je 11 članov moštva, devet članov strokovnega tima, preostali del pa so predstavniki sponzorjev in navijačev ekipe, ki jih občasno spremljajo na njihovih gostovanjih. Razlog zakaj so izbrali ravno tekmo v Ljubljani, pa tiči v tem, ker so slišali, da je na tukajšnjih tekmah vedno zelo glasno, da je vzdušje dobro in so želeli podpreti svoje odbojkarje.

»Nedvomno bo šlo za težko tekmo, saj se zavedamo, da ekipa ACH Volleya na našem prvem srečanju v Franciji oktobra lani, ni pokazala vso svojo kvaliteto. Zagotovo pa so to pokazali na obeh tekmah proti Belchatowu in na tekmah proti Budvi. To dejstvo je za obe ekipi zelo pomembno, zato bomo jutri igrali na vso moč. Upam, da bodo naši odbojkarji resnično prikazali dobro igro, predvsem pa, da bodo zelo dobro servirali,« je uvodoma povedal trener Toursa Maurico Paes. Podobno je o nasprotniku oranžnih zmajev dejal trener ACH Volleya, Igor Kolaković. »Tours je nedvomno ekipa, ki je v letošnji sezoni pokazala svojo kakovost in se tako uvrstila na prvo mesto v skupini F, ki jih pelje naprej, v višji krog tekmovanja.  Kar se tiče ACH Volleya, pa kajpada najbolj od vsega bode v oči to, da smo odvisni od rezultatov drugih ekip, saj smo v položaju, da se borimo za najboljšo tretjo uvrstitev, ki nam še odpira vrata za napredovanje. Nam to preračunavanje nič ne pomeni, če jutri ne bomo zmagali. Dejstvo pa je, da obe moštvi želita zmago. Le ta nam pomaga k napredovanju v višji krog, Toursu pa boljši izhodiščni položaj pri žrebu in morda lažjega nasprotnika v nadaljevanju tekmovanja,« je uvodoma dejal Kolaković. Kapetan ekipe ACH Volley, Andrej Flajs pa je poudaril, da je »vzdušje v ekipi zelo dobro, optimistično, še zlasti, ker smo novo leto začeli v znamenju samih zmag. Vsekakor pa nas jutri čaka težka tekma. Nedvomno je, da si želimo zmage, tudi zato, ker so nas Francozi na prvi tekmi razbili ter zato, ker smo prejšnjo tekmo v Stožicah izgubili. Zato moramo jutri dati veliko več od sebe.«

 

Ekipa Toursa je prišla v Ljubljano brez enega srednjega blokerja, ki ima težave s poškodbo gležnja in je ostal doma, sicer so vsi preostali člani moštva zdravi in pripravljeni na jutrišnji dvoboj. Podobno stanje je tudi v ekipi ACH Volleya, ki še vedno ne more računati na Matevža Kamnika. Z virozo in vročino se je v teh dneh spopadal tudi Alan Komel, toda, trener ga že pričakuje na popoldanskem treningu, tako, da bo ekipa pravzaprav povsem standardna, kot smo jo tudi vajeni v tej sezoni. Sicer so predstavniki obeh moštev dodali, da na jutrišnji tekmi ne bo nobenega podcenjevanja nasprotnika, čeprav so motivi za dosego cilja različni. Paes je ob tem še dodal, da so na sploh v tem trenutku osredotočeni zgolj na jutrišnje srečanje, in da pri tem ne razmišljajo o nedavni zmagi proti Belchatowu, saj je to, kot pravi, preteklost. »Belchatov je ekipa z številnimi dobrimi igralci in zato nismo pričakovali tako lahke zmage proti njim. Smo jih presenetili. A kot rečeno, to nas več ne zanima. Pred nami je nova tekma, predvsem pa povsem drugo moštvo. ACH Volley je nedvomno zelo dobra ekipa, tehnično zelo dobro podkovana, ki ne igra toliko na moč, kot pa z glavo. In to je tisto, na kar moramo biti pozorni,« je še ob koncu dejal gost iz francoskega Toursa, Mauricio Paes.

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?