Novice

V zmajevo gnezdo se vrača Ropret

Kubanec Ricardo Calvo ne bo diktiral napadu oranžnih zmajev, kot je bilo sprva predvideno. Zaradi nemogočih okoliščin v zvezi z izdajo vizuma zaradi koronavirusa sta se klub in igralec dogovorila za prekinitev pogodbe. Vodstvo slovenskih prvakov je tako pod svoje okrilje pripeljalo Gregorja Ropreta!

Nepogrešljiv člen slovenske reprezentance zadnjih nekaj let bo znova oblekel oranžni dres. V tem času je zaigral v Avstriji, Turčiji, na Češkem in nazadnje v Franciji pri ekipi Nantes Reze. Kariero je sicer prvotno nameraval nadaljevati pri francoskem klubu Rennes, a do dogovora na koncu ni prišlo. ''Tam je bila letos res popolna zmešnjava. Ekipi, ki naj bi se borila za prvaka Francije, se je zaradi finančne nediscipline na koncu zgodil najbolj črn scenarij. Finančna komisija jim ni podelila licence za prvo ligo, kar najbrž pomeni selitev kluba v drugo ali tretjo ligo, ni pa izključeno niti, da se klub v celoti zapre,'' je situacijo komentiral izkušeni Brezovčan. Veseli ga, da se po osmih letih znova vrača v Tivoli. ''Po vseh težavah in negotovostih, ki jih je v športu povzročil koronavirus, je bila zame in predvsem za mojo družino tole daleč najboljša rešitev. Res bi se rad zahvalil vsem odgovornim v klubu, ki so naredili vse v svoji moči, da je do tega prestopa dejansko tudi prišlo.''

Največji izziv mu predstavlja liga prvakov, predvsem pa sta ga za prihod prepričala ekipa in trener. ''Mislim, da je letošnja ekipa zelo kvalitetna. Z nekaj sreče in brez poškodb sem prepričan, da se lahko enakovredno kosamo z vsakim evropskim moštvom. O Plešku pa tudi ni potrebno izgubljati veliko besed. Gre za vrhunskega igralca, velikega borca, ki se ne boji nikogar, poleg tega pa še dober prijatelj. Prepričan sem, da bo znal iz ekipe potegniti največ,'' je ob prihodu v ljubljanski klub dejal dvakratni dobitnik srebrnega odličja na evropskem prvenstvu.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?