Novice

Večer vrhunske odbojke v Murski Soboti

Vendar ne bosta le polna dvorana in vzporedni  program poskrbela za zadovoljstvo obiskovalcev. Največ zaslug za vrhunski odbojkarski večer bodo imeli vsekakor igralci obeh moštev. Gre za trenutno prvo in drugo uvrščeni moštvi v modri skupini DP. Ekipa ACH Volleya še ne pozna poraza, do sedaj je oddala le niz proti ekipi Calcita iz Kamnika. Tudi ekipa Panvite Galexa odločno drži drugo mesto. V zadnjih dveh tekmah je gladko premagala Salonit v Kanalu in malo manj prepričljivo Calcit v Kamniku. Prvo tekmo proti naši ekipi, katero so odigrali v Radovljici, 16. februarja, pa so sicer gladko izgubili 3:0 (15, 10, 19). Toda njihova forma se vzpenja, sredina zmaga v Kamniku jim vliva dodatno samozavest. Računajo  tudi na zaradi poškodb rahlo oslabljeno ekipo ACH Volleya, predvsem pa seveda na  prednost in pomoč domačih navijačev.

In vendarle smo prepričani, da  bo pot do polnega izkupička za Galex zelo težka. Odbojkarji ACH Volleya ne popuščajo. Tudi v minulih srečanjih so dokazali, da jim zdravstvene težave in odsotnost tujcev ne pridejo do živega na način, kot to po tihem (ali na glas) pričakujejo njihovi nasprotniki. Oziroma, kot pravi prvi trener ekipe, Igor Kolaković: »Res je, da je za nami sedem težkih dni, ko smo se vsi skupaj ukvarjali s poškodbami Kamnika, Šketa, zadnje čase Kovačevića, s preutrujenostjo Jakopina. Toda zadnje dni vse nekako ponovno prihaja na svoje mesto. Včeraj zvečer sta že prilagojeno trenirala Kamnik in Šket, tudi z Jakopinom je vse kot mora biti. To se je odrazilo tudi na celotnem treningu, saj je vzdušje ponovno pravo, ker so vsi fantje na razpolago in dajejo vse od sebe. Kar se tiče našega jutrišnjega nasprotnika, ekipe Galexa,  ocenjujemo , da bo to za nas še dodatni izziv, saj vemo, da jim bo v pomoč domača dvorana in tudi želja, da nam vrnejo za prepričljiv poraz z našega prvega srečanja v Radovljici. Hkrati se mi zavedamo, da je Galex ekipa, ki ima tako kakovost kot izkušnje in to jim daje prednost pred ostalimi ekipami v državnem prvenstvu.« 

Tako Igor Kolaković. Motivacija odbojkarjev ACH Volleya  pred jutrišnjo tekmo zato sploh ni vprašljiva, navsezadnje tudi zato, ker je vsaka težka tekma zanje kamenček v mozaiku temeljitih in kakovostnih priprav na zaključek srednjeevropske lige, ki se nezadržno bliža. Zato si poraza v Murski Soboti nikakor ne mislijo privoščiti, čeprav jim rezultatsko ne pomeni veliko, saj so trdno zasidrani na prvem mestu.  Vsekakor se nam torej obeta nova odbojkarska poslastica, tokrat v vedno že pregovorno gostoljubnem Prekmurju. Prisrčno vabljeni!

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?