Novice

VELIKA ZMAGA AUTOCOMMERCEA NAD FENERBAHCEJEM

Odbojkarji blejskega Autocommercea so v povratni tekmi več kot zasluženo premagali domači Fenerbahce, kateremu so po odlični predstavi v njihovi dvorani Burhan Felek oddali le niz. Tekmo je zaznamovala odlična in borbena igra celotnega moštva slovenskih prvakov, junak tekme pa je bil prav gotovo oboleli Andrej Flajs, ki je igral z visoko vročino in je v drugem nizu z vstopom v igro bistveno pripomogel k velikemu uspehu.

 

Obe strani sta pričeli srečanje z napako na servisu (1:1). Tudi nadaljevanje je potekalo do pete točke v izenačeni igri, nato pa so rahlo pobudo prevzeli slovenski odbojkarji, ki so odšli na prvi tehnični odmor z dvema točkama prednosti. Nato sta Šmuc z blokom in Gasparini z asom popeljala svoje moštvo v vodstvo za štiri točke prednosti (11:7), po udarcu Pleška pa so vodili že z 14:8. Domačini so nato nanizali tri zaporedne točke in trener slovenskih prvakov Baltić je takoj reagiral z polminutnim odmorom. Blejski odbojkarji so še naprej držali prednost, ki je ob drugem odmoru znašala tri točke. Domačini so nato na krilih svojih glasnih navijačev zaigrali nekoliko bolje in so tako zaostajali za Autocommerceovcem le za točko razlike (16:17). Blok Pleška je zopet oddaljil slovenske prvake na varno razliko treh točk (21:18), kubanski strateg na klopi Fenerbahceja Savigne pa je pozval svoje igralce k polminutnemu odmoru. Šmuc je nato z blokom povišal na 23:20, ob tem pa je na stani domačih igro zapustil Mckenzie, ki ga je zamenjal Aslan. Po asu Pleška za 24.točko je trener Savigne še drugič zahteval polminutni odmor, domačini pa po tem niso več zmogli preobrata in prvi niz je zasluženo pripadel Autocommerceu.  

 

V začetku drugega niza so takoj povedli slovenski prvaki s 5:3, a so domačini hitro ujeli priključek. Slovenci so nadaljevali nekoliko bolje (8:6, 10:8), a so domačini po napaki Berreta izenačili na 11.točki. Dva odlična servisa Pleška sta nato omogočila vodstvo Autocommercea s 14:12, domačini pa so predvsem po zaslugi odličnega bloka nato izid obrnili v svojo korist in tako povedli s 16:15 ter 18:16, Baltić pa je ta nalet Turkov zaustavil z polminutnim odmorom. Pri rezultatu 20:17 za domače je igro Autocommercea zapustil Čuturič, namesto njega pa je vstopil Flajs. Domačini so nato po zaslugi odličnega bloka in nekaj napakah Autocommercea brez težav izenačili izid v nizih na 1:1.

 

Gasparini je v tretjem nizu najprej z asom povedel Slovence v vodstvo z 2:0. Šmuc je nato ob dobrem sprejemu svojih igralcev lahko uspešno razigraval svoje napadalce in prednost Autocommercea je ob prvem tehničnem odmoru znašala tri točke. Flajs je nato z dvema točkama na mreži priigral vodstvo slovenskega moštva z 14:11, blejsko premoč v tem delu igre pa je zaustavil domači strokovnjak Savigne s polminutnim odmorom. Nalet Slovencev je trajal še naprej in na drugi tehnični odmor so odšli s štirimi točkami prednosti (16:12), prednost je kasneje  znašala že pet točk (19:14), Savigne pa je ponovno reagiral s polminutnim odmorom. Nato je Pleško z odličnimi servisi povsem razorožil domačo vrsto, svoje pa je v napadu in bloku dodal toktrat odlični Flajs in Slovenci so vodili že s 24:15. Padec koncentracije na sprejemu Autocommercea je omogočil domačinom nekaj zaporednih točk neposredno iz servisa (24:19), vse dvome o zmagovalcu tretjega niza pa je z zadnjo točko razrešil Gasparini.

 

Tudi v začetku četrtega niza si nobena od ekip ni uspela ustvariti točkovne razlike, ob rezultatu 6:6, pa je za to poskrbel Flajs, ki je bil dvakrat uspešen v napadu. Blok za enajsto točko in vodstvo Slovencev za tri točke je z blokom prispeval Čebron. Domačini so po dveh napakah omogočili Autocommerceu še višje vodstvo (13:9), a so se jim v nadaljevanju približali le na točko (15:14), Baltić pa je bil primoran pozvati svoje igralce k polminutnemu odmoru. Autocommerce je nato po dveh akcijah Pleška povedel za tri točke (17:14), ob vodstvu 18:15 pa je polminutni odmor zahtevala klop Fenerbahceja. Slovenski prvaki so v nadaljevanju dokazali, da so izredno homogeno moštvo in da vse dosežene zmage v letošnji sezoni niso zgolj naključje. Z borbeno in zavzeto igro so suvereno dosegali točke, osvojili tudi četrti niz in se zasluženo veselili velike zmage in uvrstitve v ¼ finale letošnjega pokala TOP Teams. Njihov nasprotnik bo romunski predstavnik Constanta, ki je bil v dvoboju 1/8 finala boljši od nizozemskega Doetinchema.  

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?