Novice

VIGOR BOVOLENTA – R.I.P.


Ljubljana, 26. marec 2012 – Te dni je zlasti italijansko odbojkarski svet pretresla novica o nenadni smrti znanega italijanskega odbojkarja, nekdanjega njihovega reprezentanta, Vigorja Bovolenta. Umrl je v 37. letu starosti, in to med tekmo 2. italijanske lige med ekipama Macerate in Volley Forli.

Tragični dogodek se je zgodilo sredi tretjega niza, ko je igralec nenadoma začutil slabost in takoj prosil za zamenjavo. Na žalost ni prišel niti do klopi za rezervne igralce. Zgrudil se je sredi igrišča, kjer so mu nudili tudi prvo pomoč. Nemudoma so ga odpeljali v klinični center v Macerati, kjer so ga na različne načine oživljali več kot eno uro, vendar neuspešno. Igralec je preminil nekaj minut po polnoči v bolnišnici v Macerati. Po poročanju medijev, naj bi igralec doživel zastoj srca. Rezultati obdukcije še niso znani.

Bovolenta je bil dolgoletni član Italijanske reprezentance. Tudi leta 1996, ko je Italija osvojila srebrno medaljo na olimpijskih igrah v Atlanti. V času svoje kariere je igral za različne klube italijanske prve lige: PIACENZA, MODENA, PERUGIA, ROMA in druge. Odbojkarski svet se ga bo spominjal po odličnih predstavah in dejstvu, da je svoje življenje v celoti zapisal odbojki.

Odnosi z javnostmi
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?