Novice

VISOKA ZMAGA V PRVI TEKMI

Le redko imajo ljubitelji odbojke v Radovljici in okolici priložnost videti tako kvalitetno ekipo, kot je turški Fenerbahce,  to pa je bil razlog, da smo tokrat le dočakali polno dvorano.
 


 

 

Dvoboj so Blejci začeli kot v pravljici. Z odličnimi servisi (Gasparini , Pleško) so goste presenetili že v uvodu in pri rezultatu 6:1 je gostujoči trener Savigne vzel prvo minuto odmora. Z blokom Hascana (7:3) so gostje počasi ujeli ritem. Slabši sprejem domačih odbojkarjev je Turke še približal (9:7). Odbojkarji Autocommercea so uspeli obdržati prednost, pred drugim tehničnim odmorom pa so jo uspeli še povečati (16:12). V končnici so bili gostitelji še bolj superiorni. Domači kapetan Pleško je bil za goste nerešljiva uganka, piko na i pa je z dvema učinkovitima servisoma prispeval Gasparini in prvi niz je bil dobljen.

 


 

Fenerbahce je prvič povedel z 1:0, a je hitro vrnil Gasparini s tremi zaporednimi točkami. Do 5:4 so vodili gostitelji. Turki so naredili preobrat in pri prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:6. Blejci so z blokom Pleškota izenačili na 8.točki. Gostje se niso zmedli in so ponovno ušli na 11:9, to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo, saj so nato pobudo prevzeli domači. Najprej so z asom Gasparinija izenačili na 11.točki, prednost pa je nato znašala že 20:16. Gostje so se nato z dvema točkama Hascana približali, a so domačini znali obdržati prednost in so tako osvojili tudi drugi niz.

 

Foto: Nebojša Tejić

 

Tudi uvod tretjega niza je bil izenačen. Obe ekipi sta se borili za vsako točko, gledalci pa so vsako njihovo potezo bučno pozdravili. Na prvem tehničnem odmoru so imeli prednost Autocommerceovci z 8:7. Po odmoru se jim je uspelo odlepiti (blok Šmuc, as Gasparini) in pri rezultatu 10:7 so gostje vzeli prvo minuto odmora. Z asom Pleška so domačini vodili s 13:9. Slabši sprejem in napad gostiteljev je odbojkarje Fenerbahceja spet vrnil v igro in pri rezultatu 13:12 je domači trener Baltić vzel prvo minuto odmora. Gostje so z blokom Eksija izenačili, a je razpoloženi Gasparini s 3.točkami tehtnico spet nagnil na blejsko stran (16:14). Gasparini je igral kot prerojen, v tretjem nizu je dosegel kar 11 točk, Turki pa zanj niso našli prave obrambe. Ob koncu je dvorana na nogah pozdravila odločilno 25.točko, ki jo je z asom prispeval Pleško. Vedeti je potrebno, da je to šele prvi polčas in v Turčiji bo za napredovanje v ¼ finale potrebno doseči še eno zmago.

 

Foto: Nebojša Tejić

 

Radovljica 10. januar 2007

tekst: Matjaž Klemenc, foto: Nebojša Tejič

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?