Novice

ACH Volley osvojil že svojo šesto pokalno lovoriko! Bravo!

 

Starteg ACH Volleya, Igor  Kolaković je začetek tekme zaupal Flajsu, Lewisu, Vidiču, Šketu, Kamniku, Jakopinu, na mestu podajalca pa je začel Petković. Moštvi sta bili poravnani do 4. točke, po tem je Kropa krenila v napad in in tudi odšla na prvi tehnični odmor s tremi točkami razlike pred ACH Volleyem. Kroparji so povedli tudi do 11. Točke, takrat pa so odbojkarji ACH Volley  samo še pospeševali in da drugem tehničnem odmoru zabeležili izid 16:12 sebi v prid, do konca niza pa so Kroparji uspeli narediti skupaj samo 17 točk. Drugi niz so veliko bolje kot prvega začeli odbojkarji ACH Volleya in na prvem tehničnem odmoru zabeležili rezultat 8:4 sebi v prid, na drugem pa 16:8. V nadaljevanju niza so Kroparji pokazali veliko borbenosti, začeli so se približevati ACH Volleyu, toda brezuspešno. Tudi drugi niz so končali z rezultatom 25:17. V tem nizu je Kolaković poslal v igro tudi Alša Fabjana kot drugega libera, proti koncu niza pa je svojo priložnost dobil tudi Uroš Kovačević.

Tretji set se je začel v precej izenačenem tempu, na kar je mladi Kovačević naredil nekaj napak na sprejemu in se je tehtnica prevesila na stran Krope, ki je  tako ob prvem tehničnem time outu zabeležila rezultat 8:6. Tudi  v nadaljevanju so Kroparji imeli pobudo. Pri rezultatu 11:7 za Kropo pa je Kolaković vzel enominutni odmor. Na servis je prišel Kamnik in ACH Volley je začel loviti rezultat, pri tem pa sta obe ekipi prikazali zelo atraktivno igro, zlasti dolga pa je bila 13. točka, ki jo je za ACH Volley vknjižil Kovačević. Žal to ni zadostovalo za preobrat in je Kropa zabeležila 3 točke prednosti pri drugem tehničnem odmoru. Do izenačenja je tako prišlo na 18. točki, na kar je ACH Volley povedel. Preobrat so režirali Kamnik, Šket, Jakopin in tudi mladi Kovačević, ki je zaključil set z rezultatom 25:20 in tudi tekmo za vnovično pokalno lovoriko z rezultatom 3:0 v nizih.  

Na današnji tekmi ponovno niso nastopili Milan Rašić, Kay van Dijk in Adam Simac, ker pravila OZS dovoljujejo največ tri tujce v ekipi na tekmi. Kljub temu so se vsi zelo veselili zmage in tudi doseženega prvega cilja letošnje sezone – vnovične osvojitve Pokala Slovenije, ki so ga prejeli iz rok predsednika OZS Matjaža Kovačiča. Ob tem razveseljuje tudi dejstvo, da je bil Alen Šket proglašen za najboljšega igralca turnirja, Vid Jakopin za najboljšega napadalca in Daniel Lewis za najboljšega prostega igralca.

Po tekmi nihče izmed odbojkarjev ali strokovnega štaba tima ni skrival veselja. Igor Kolaković je ob tem izrazil čestitke tudi vsem nastopajočim moštvom na turnirju, kot odličen poznavalec odbojke pa je ocenil, da Slovenija dejansko premore velik odbojkarski potencial in, da je tudi zato turnir bil zelo kakovosten. Čestitke tekmecem in hkrati soigralcem pa je izrazil tudi kapetan moštva Andrej Flajs, ki pa je ob tem poudaril tudi očitno dejstvo, da so odbojkarji ACH Volleya letos pokazali visoko kakovost, ki se je odrazila tudi na tem, da na pokalnem turnirju ni bilo nihanj, kot se je to dogajalo prejšnja leta.

Odbojkarjem ACH Volleya izrekamo vse čestitke in jim želimo, da se ta odbojkarska pravljica nadaljuje še naprej!

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?