Novice

Vrhunska borba premalo za niz

ACH Volley Ljubljana : Lokomotiv Novosibirsk 0:3 (-26, -22, -19)

Dvorana Tivoli, 8. 11. 2017, 850 gledalcev, sodnika: Rajković Milan (HRV), Batkai-Katona Agnes (MAD)

ACH Volley Ljubljana: Flajs (8), Đirlić (3), Babkov, Kovačič, Purić (6), Pavlović, Satler, Pleško, Brulec (1), Mihajlović (4), Pokeršnik (9), Videčnik (9).

Lokomotiv Novosibirsk: Martynyuk (8), Divish, Pavlov, Smolyar, Savin, Grözer (18) , Ekshi, Tkachev, Lukyanenko, Golubev, Scherbakov (11), Rodichev (12), Volkov, Kurkaev (11).

Na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov so se odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v dvorani Tivoli pomerili proti ruski Lokomotivi iz Novosibirska. Gostje so dokazali, da so vrhunska ekipa, toda oranžni zmaji so jim dihali za ovratnik v vsakem nizu. Zvezdnik Georg Grözer je kljub poškodbi kolena odigral celotno tekmo in zbral 18 točk.

Na začetku prvega niza so glavno besedo imeli Rusi in tako so Ljubljančani do prvega tehničnega odmora zastajali za 3 točke (5:8), po nekaj napakah Rusov pa uspeli izenačili na 10. Ob glasni podpori s tribun so se trudili držati korak z Lokomotivo, vendar so ti po dvomljivi odločitvi sodnika povedli s 14:10. Zmaji so se z asom Videčnika in napadom Pokeršnika vrnili in izenačili (15:15). Do konca niza sta obe ekipi prikazali vrhunsko odbojko in nista popuščali. Na koncu so vendarle bili nekoliko bolj zbrani Rusi in z 28:26 povedli z 1:0 v nizih (26:28).

Tudi v drugem je pobudo prevzela ekipa iz Novosibirska in povedla z 8:4. Zmaji so se po izjemni točki z zaključkom Jana Brulca uspeli približati na točko zaostanka (8:9), nato pa po napaki Lokomotive v napadu izenačili (9:9). Rusi so si do drugega tehničnega odmora uspeli nabrati prednost 4 točk, toda Ljubljančani so se z blokom Videčnika vrnili na točko zaostanka (18:19). Z odmorom je ukrepal tudi trener gostujoče ekipe, Plamen Konstantinov, in gostje so se ponovno uspeli odcepiti za 3 točke (19:22). To prednost so obdržali in s 25:22 pripeljali v njihovo korist do konca drugi niz.

Oranžni zmaji so tretji niz začeli odlično in po bloku ter prvem napadu Purića povedli s 4:2, do prvega tehničnega odmora pa so že bili v vodstvu gostje (6:8). Po pametni potezi Pokeršnika in napadu Đirlića, ki je zamenjal Mihajlovića, so oranžni zmaji naredili delni rezultat 4:0 in izenačili (10:10). V izjemno napeti in izenačenem tretjem nizu sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, potem pa je Videčnik z blokom utišal nasprotnike in pripeljal oranžne zmaje v vodstvo 2 točk (18:16). Gostje so hitro znali izničiti zaostanek in blok Grozerja, ki je kljub poškodbi odigral celotno srečanje, jih je ponovno postavil v ospredje (19:18). Po ponovni sumljivi odločitvi sodnika so Rusi že imeli nabrano odločilno prednost (19:24) in tako zaključili prvo tekmo (19:25).

Matic Videčnik: ''Dobro smo se jim zoperstavili, mislim, pa da smo na začetku naredili malo preveč napak. Dovolili smo jim, da so nam ušli za 4, 5 točk in smo jih morali loviti skozi celotno tekmo. To moramo popraviti, da pridemo do boljše situacije na koncu nizov. S svojimi izkušnjami in kvaliteto so znali pripeljati v končnicah tekmo v svoj prid. ''

Zoran Kedačič: ''Zadovoljen sem z borbo in energijo, ki so jo fantje pokazali na igrišču. Malo manj pa s končnim rezultatom, saj ne pove, kako blizu smo bili v prav vsakem nizu. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili. Proti takšnemu nasprotniku je to potrebno izkoristiti in vzeti tisto malo prednost, ki ti jo ponudi v ključnih trenutkih. Fantom želim sporočiti, da naj ne povesijo glav in da moramo razmisliti, kako na naslednji tekmi v Novosibirsku unovčiti dane priložnosti.

Georg Grozer: ''Tekma je bila težka in zanimiva. Vesel sem, da sem po dveh letih nazaj v ligi prvakov. Danes nismo odigrali najbolje, vendar smo pokazali pravo igro v ključnih trenutkih. Zmaga s 3:0 je za nas najpomembnejši podatek in upam, da ta rezultat ponovimo tudi v nedeljo na domači tekmi.''

FOTO: Matic Eržen
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?