Novice

Z borbo do finala

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3:0 (23, 17, 18)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić, Pavlović 8, Satler, Brulec, Đirlić 15, Okroglič 8, Mantha, Vilimanović 3, Pokeršnik 14, Videčnik 7, Poluian 4.

Calcit Volley: Hribar, Golob, Jereb 1, Ratek 2, Vidmar 5, Babkov 7, Štalekar 8, Kvas, Lakner 7, Kotnik 4, Štembergar Zupan 7, Ivković, Lazar.

Na zaključnem turnirju v Pliberku sta se v polfinalu pomerila oba slovenska predstavnika v srednjeevropskem tekmovanju. Še tretjič to sezono so brez izgubljenega niza slavili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana. V finalu se bodo Ljubljančani pomerili z domačini - Dobljani.

Odločneje in bolj zanesljivo so pričeli serijski slovenski prvaki, ki so z blokom Pavlovića povedli s 16:12. Ravno blok je bil tisti element igre, s katerim so si priigrali to prednost. Kamničani so se z borbeno igro vrnili in izenačili na 17, nato pa se je v napadu razigral Pokeršnik, ki je tudi zaključil niz v korist Ljubljančanov (25:23).

Drugi niz so prav tako bolje pričeli odbojkarji iz prestolnice, ki so vodili z 12:6, prednost pa le še poviševali. Calcit Volley je brez prave ideje v napadu, zaostajal že za visokih 11 točk (20:9), medtem pa so oranžni zmaji na drugi strani brez večjih težav nabrali še 5 točk in povedli z 2:0 v nizih (25:17).

Ljubljančani so nadaljevali v svojem ritmu in tudi v tretjem nizu bili tisti, ki so narekovali tempo (11:8). S premetenimi potezami na začetnem udarcu in v napadu so prednost še nekoliko oplemenitili (20:15) in zanesljivo osvojili tudi tretji niz s 25:18.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Danes smo na igrišču pokazali pravo energijo, soliden sprejem in pa borbo. Ujeli smo nekaj težkih žog v obrambi, pobrali nekaj žog v zaščiti, ko so naši napadalci bili ustavljeni, ampak smo v enem napadu večkrat uspeli žogo dvigniti, kar seveda nasprotnikom vzame voljo, nas pa dvigne. Čestitke Calcitu za prikazano, vendar mislim, da smo danes kot ekipa zasluženo zmagali.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?