Novice

Z NOVO ZMAGO NA ZAKLJUČNI TURNIR

ACH Volley je ravno teden dni pred drugim domačim nastopom v ligi prvakov prišel že po prvem nizu v gosteh do finala Pokala Slovenije. Čeprav so aktualni državni prvaki in zmagovalci Pokala Slovenije v zadnjem času zbrali tudi nekaj poškodb, je bilo srečanje med gorenjskima kluboma pri ACH Volley namenjeno tudi uigravanju novega in dolgo pričakovanega Scotta Touzinskyja, ki se je po komaj dveh treningih z ACH-jevo odbojkarsko ekipo odlično znašel na kranjskem parketu. 

 

ACH Volley je v gosteh spodbujala ekipa navijačev, ki so tako kot fantje na igrišču kar nekajkrat preglasili domače navijače. Ekipa aktualnih zmagovalcev Pokala Slovenije, ki tudi letos jasno igra na zmago, se je zavedala, da za pot v finale potrebuje en dobljeni niz. Gostitelji v gorenjski prestolnici so igrali na vso moč in že v prvem nizu pokazali akcije, ki so bile sicer bolj pogoste na strani ACH Volley.

 

Pri rezultatu 5:8 je domači strateg Marko Brumen že vzel prvo minuto odmora. Nasveti so očitno zalegli, saj je Triglavanom na deveti točki uspelo izenačenje. Trd boj se je nato nadaljeval vse do izida 16:18, nato pa so se odbojkarji ACH Volley ob nekaj dobro postavljenih blokih, uspešnih napadalnih akcijah in večjemu številu napak v kranjskem taboru le uspeli odlepiti. Niz se je končal z rezultatom 18:25.

 

Kot kaže je dokončno potrjena vozovnica na zaključni turnir igralce ACH Volley nekoliko uspavala, domači pa so si z neustrašno in učinkovito igro priigrali prednost 5:1. Dragutin Baltić je takoj ukrepal, saj je gostujoča ekipa ACH Volley po minuti odmora igro znova dvignila na primeren nivo ter izenačila na 5:5. Udarne in močne akcije, v katerih se je posebej dobro znašel tudi najnovejši član ACH Volley Scott Touzinsky, so gostom v Kranju prinesle štiri točke prednosti pri rezultatu 6:10. V Astec Triglavu so nato pokazali nekaj dobrih sprejemov, nato pa se je izenačena igra nadaljevala do rezultata 17:19. Končnica je bila znova v znamenju odbojkarjev ACH Volley, ki so niz s preudarno igro vendarle dokaj zanesljivo pripeljali do končnega rezultata 20:25.    

 

Nadvse izenačen je bil tudi uvod v zadnji niz, moštvi sta se izmenjavali v vodstvu vse tja do osme točke. Z močnimi servisi in udarci na mreži sta Thomas in Touzinsky državne prvake pripeljala do vodstva 12:9. Po seriji napak, ko so gostujoče žoge pogosto letele izven igrišča ali v mrežo, so odbojkarji gostitelji Astec Triglava povedli s 16:15. Izkušenejši gostje, ki so v lanskem letu zbrali štiri lovorike, so tudi ob koncu pokazali, da tudi ob nekaterih poškodbah in ob prihodu novega igralca Scotta Touzinskyja, ki ga je trener Baltič na parketu obdržal celotno tekmo, znajo profesionalno in kakovostno odigrati vsako tekmo.

 

Finale domačega pokalnega tekmovanja bo na sporedu med 21. in 23. marcem 2008.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?