Novice

Z odpovedjo Poljakov dobili dan počitka

Oranžni zmaji so včeraj v večernem času prispeli v Berlin, kjer se bodo v prihodnjih dneh srečali s svojimi nasprotniki v skupini C lige prvakov. Med potjo v nemško prestolnico so sicer izvedeli, da je poljska ekipa Jastrzebski Wegiel zaradi okužbe s koronavirusom odpovedala nastop na turnirju.

Na 12-urno vožnjo z avtobusom so se ljubljanski odbojkarji podali po zmagi nad kamniškim Calcit Volleyjem, ki je ''vsekakor lepa popotnica, ki ti da kanček samozavesti več,'' je dejal strateg zmajev Matija Pleško in dodal: ''Resnično pa bomo morali v Berlinu prikazati našo najboljšo igro proti vsakemu nasprotniku, ker lahke tekme ne bo. Poskušali bomo zdrobiti ta turnir na posamezne segmente in tudi samo tekmo na majhne sekvence igre po par točk – zmagajmo to in gremo naprej. Kakšnega daljnovidnega pogleda v tem smislu niti nimam. Želim si predvsem, da bi bili zbrani v tistem trenutku, ko je žoga v zraku in odigrali po najboljši možni varianti, ki jo znamo, in če bo nek tak sistem deloval, verjamem, da bo potem prišel tudi rezultat.''

Kakšen bo dokončen razplet glede tekme s Poljaki, še ni znano, to odločitev mora sprejeti Evropska odbojkarska zveza (CEV). Pomembno pa je, da bodo sedaj imeli slovenski prvaki po torkovi tekmi z domačim Berlin Recycling Volleys dan za počitek in regeneracijo, v četrtek pa se bodo zoperstavili še ruskemu velikanu Zenitu iz Kazana. ''Absolutno bo potrebna zelo dobra regeneracija. Zelo bo pomembno, kako se bomo po tekmi spočili, da bomo res pripravljeni. Morda bi ravno tukaj bila naša priložnost, saj so vse ostale ekipe starejše, izkušenejše in da bodo imeli kvečjemu večje probleme z regeneracijo. Mi pa moramo absolutno iti tekmo po tekmo in v vsakem nizu v vsaki točki iskati priložnost za zmago,'' je razmišljal kapetan ACH Volleyja Ljubljana Gregor Ropret.

''Že od začetka sezone smo vsi z mislimi pri ligi prvakov. Obstajala je celo možnost, da je ne bomo igrali, na koncu je sedaj v mehurčku, hvala bogu. Te tekme so sedaj tu in so edine v sezoni, na katerih smo mi tisti, ki lahko igramo malo bolj sproščeno, saj ne branimo rezultata. Obetam si, da bo to nekoliko lažje za nas in da bomo prikazali še malo boljšo odbojko,'' je še pristavil 31-letni organizator igre.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?