Novice

Z voljo v obrambi do gladke zmage

ACH Volley Ljubljana : Union Raiffeisen Waldviertel 3:0 (15, 16, 21)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 1, Pernuš, Toukhteh 10, Okroglič 7, Rutar, Pokeršnik, Videčnik 3, Kök 11, Vučićević 16, Kumer.

Union Raiffeisen Waldviertel: Vaiopolous 4, Blaginov, Vincelovič 2, Weber, Bartoš, Tille, Boff 3, Streutker 10, Heptinstall 1, Šulc 10, Borris 3.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so v Tivoliju odigrali tekmo srednjeevropske lige proti avstrijskemu Waldviertlu. Zmaji so bili brez težav uspešnejši in slavili s 3:0 (15, 16, 21).

Že vstop v srečanje je bil prepričljiv. Z napadom in nato še blokom Mateja Köka so domačini povedli z 11:6, z asom Gregorja Ropreta pa so še povišali vodstvo (13:6). Tu pa se niso ustavljali, z zaključkom srbskega korektorja Božidarja Vučićevića so imeli že zajetnih 9 točk prednosti (19:10) in izkoristili so že prvo priložnost za osvojitev niza. V napadu je bil uspešen Matic Videčnik (25:15).

Drugi niz je minil v znamenju začetnega udarca iranskega blokerja Amirja Toukhteha. Ta je prisilil nasprotnike v slabši sprejem in olajšal delo v obrambi zmajev. Ljubljančani so tako iz 2:2 ušli na 10:2. Prednost je zadoščala za mirno nadaljevanje niza, ki so ga zmaji zaključili z blokom naveze Vučićević-Toukhteh (25:16).

Največ odpora so avstrijski odbojkarji prikazali v tretjem nizu, ko so na začetku niza prevzeli pobudo in povedli s 5:2. Nemudoma je s polminutnim odmorom urgiral trener Pleško in z asom Vučićevića so zmaji izenačili (6:6). Ekipi sta bili znova enaki pri 12:12, ko so gostje z blokom zaustavili napad srbskega korektorja. Ta je že v naslednji akciji poskrbel za vodstvo, a so tekmeci zmajev našli odgovore na naslednje napade slovenskih prvakov (15:17). Ljubljančani so stvari v svoje roke vzeli še pred končnico, ko so z blokom povedli z 20:18, do konca pa so nasprotnikom pustili le še tri točke (25:21).

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Zdi se mi, da smo danes pokazali nekaj več volje v obrambi. Torej od same zaščite do obrambe na njihove napade. Ampak spet, tekma je bila korektno odigrana, brez kakšnih presežkov z naše strani.''

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?