Novice

Z VRHUNSKO IGRO DO ODMEVNE ZMAGE


 
Odbojkarji Autocommercea so v Innsbrucku z vrhunsko odbojkarsko predstavo zasluženo premagali udeleženca elitne druščine lige prvakov domači Hypo Tirol. Vso tekmo so odigrali brez nihanj v igri in pred kamerami avstrijske ORF, ki je tekmo prenašala neposredno, dokazali, da so zasluženo vodilno moštvo srednjeevropske lige.

 
Autocommerce je po dveh udarcih Gasparinija in nekaj napakah domačinov hitro povedel s 5:1, na odmor pa so slovenski prvaki odšli s petimi točkami prednosti (8:3). Pri vodstvu gostov z 10:4 je domači trener Scarduzio zahteval prvo minuto odmora. Gostje so kljub trenutno nekoliko slabšim sprejemom uspešno dosegali točke z napadom, as Čuturiča pa je pomenil vodstvo slovenskih odbojkarjev s 16:12. Domačini so v nadaljevanju po dveh napakah Autocommercea in uspešnih napadih Porella izenačili na 21. točki. Trener Autocommercea Baltić je na to odgovoril z menjavo Gasparinija z Urnautom ter Satlerja s Šmucem, nato pa je zahteval še minuto odmora. Po vodstvu domačih je stvari v svoje roke prevzel majmlaši igralec na igrišču Tine Urnaut, ki je s tremi zaporednimi točkami na mreži zagotovil zmago Autocommercea v prvem nizu.

 

Tudi drugi niz so bolje pričeli gostje, ki so takoj povedli s 5:2, domači trener pa je ob tem izvedel menjavo in sicer je iz igre odšel Brazilec Luiz De Franca v igro pa finski odbojkar Heikkinen. Ob prvem tehničnem odmoru so slovenski prvaki vodili že z 8:4. Razpoloženi gostje so nadaljevali z odlično igro, v igri domačinov pa je bilo tudi preveč lastnih napak,  razpoložen je bil le napadalec Mellitzer, ki je držal korak z gosti. Po vodstvu Autocommercea z 17:11 je trener Tirolcev zahteval prvo minuto odmora. Domačini so nato po dveh zaporednih točkah znižali zaostanek za tri točke (21:18). Baltić je po tem svoje varovance takoj pozval k minuti odmora, pri vodstvu Slovencev s 23:18 pa je enako potezo storil še domači trener, kar je očitno zaleglo saj so dosegli dve zaporedni točki. Autocommerceovci pa v nadaljevanju niso dovolili domačinom, da jih resneje ogrozijo in v zaključku je Čebron z asom potrdil zmago v drugem nizu.

 

Tudi v pričetku tretjega niza so gostje pobegnili domačim in povedli s 4:2, na prvi tehnični odmor pa so odšli s točko prednosti. Rezultat je bil nato do 11.točke izenačen nato pa sta udarec Pleška na mreži in blok Čuturiča oddaljila goste za dve točki. Po tem so gostje še bolj pritisnili na plin, vsi elementi v igri so delovali brezhibno in domačini so bili popolnoma brez moči. V zaključku niza so se jim gostitelji sicer nekoliko približali, a obstali na 19.točki. Zmaga Autocommercea v tretjem nizu jim je prinesla tudi enajsto zaporedno zmago v tem tekmovanju in potrditev prvega mesta na lestvici.

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?