Novice

Za las prekratki za vsaj točko

Chaumont VB 52 HM : ACH Volley Ljubljana 3:1 (18, 13, -28, 26)

Chaumont: Atanasov 9, West, Bann, Geiler 4, Saeta 13, Ben Tara 14, Patak 14, Fernandez 10, Winkelmuller 2, Repak, Averill 13, Rodriguez, Morillov.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 2, Pavlović 5, Satler, Pleško, Brulec 1, Đirlić 1, Okroglič 2, Mantha 20, Vilimanović 4, Pokeršnik6, Videčnik 1, Poluian 17.

V tretjem krogu skupinskega dela lige prvakov so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana gostovali v Reimsu pri francoski ekipi Chaumont VB 52 HM. Po neprepričljivem začetku, ko so ponovno lovili zaostanek 0:2, so prikazali boljšo igro in na koncu klonili s 3:1 v nizih.

Ljubljančani so odlično začeli tekmo in na servis Videčnika ter z zaključkom Okrogliča prišli do prednosti 4 točk (7:3). Sledile so minute Francozov, ki so s serijo napadov prevzeli pobudo in tudi vodstvo (12:9). Domačini so se z neverjetnimi potezami podajalca vztrajno oddaljevali od oranžnih zmajev (19:13). Trener Urnaut je sicer v nadaljevanju konkretno zamenjal začetno postavo, najprej je iz igre poslal Đirlića in na položaju korektorja je zaigral Jori Mantha, pri rezultatu 22:15 pa sta v igro vstopila še Brulec in Pokeršnika namesto Vilimanovića ter Okrogliča. Pridobljene prednosti Francozi niso izpustili iz rok in zanesljivo s 25:18 osvojili prvi niz.

Enaka postava kot je zaključila prvi niz, je pričela drugega. Igralci Chaumonta so s prvim tempom naveze Saeta – Averill pridno nabirali točke na svoj račun, vendar so slovenski prvaki držali stik s trenutno peto ekipo francoskega prvenstva (8:10). Resneje so se domačini po napaki Ljubljančanov na sprejemu in uspešno zaustavljenem napadu oddaljili pri rezultatu 13:9, ko je s polminutnim odmorom ukrepal slovenski strateg. Nezaustavljiv Saeta na servisu je popeljal svoje moštvo do izida 21:10, kar je brez težav zadostovalo za povišanje vodstva na 2:0 v nizih (25:13).

Tretji niz so domači igralci pričeli tako kot do sedaj – silovito. Sicer so Slovenci izenačili (5:5), vendar so potem izjemni odbojkarji Chaumonta nemudoma nanizali 3 zaporedne točke (5:8). Ponovno so se Ljubljančani vrnili, tokrat na servis Pavlovića, najprej izenačili na 10, nato pa za točko povedli (11:10). Gostje niso popuščali in nanizali 3 zaporedne točke (15:13), medtem je v igro vstopil tudi Diko Purić, ki je z blokom priigral 16. točko (15:16). Do konca smo spremljali napet boj za vsako točko, pa čeprav je že kazalo, da bodo že prej niz domov pripeljali slovenski prvaki (22:19), jim je zaostanek na 1:2 uspelo znižati s 30:28.

V četrti niz so zmaji leteli na krilih Manthe (20) in Poluiana (17), z bloki so nadaljevali z dobro obrambo in z vrhunskim začetnim udarcem so si priborili vodstvo 4 točk (16:12). Čeprav so se Francozi vrnili s servisom Patake, so Ljubljančani nadaljevali suvereno, imeli prednost v končnici (23:19), ki pa je niso znali preleviti v izenačenje na 2:2. Chaumont je tako z 28:26 dosegel še drugo zmago v ligi prvakov.

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Ni se nam zgodilo prvič, da smo slabo začeli. Mogoče smo v četrtem nizu plačali ceno neizkušenosti naših mladih igralcev, ki so po osvojenem tretjem nizu začeli zelo dobro igrati. Nasprotnike so postavili pod pritisk s servisom, delali so vse tako kot so morali. Na koncu pa se nam zgodi, da v odločilnih trenutkih naredimo napake, ki se ne delajo. Mislim, da smo si zaslužili več, žal pa nam ni uspelo osvojiti četrtega niza po vodstvu s 23:19.''

FOTO: Aleš Oblak

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?