Novice

Za uvod zmaga proti neugodnim Mariborčanom

ACH Volley Ljubljana : OK Merkur Maribor 3:1 (-21, 23, 23, 21)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 4, Pernuš 1, Pavlović 9, Okroglič 11, Rutar, Pokeršnik 12, Videčnik 9, Kök 3, Tzourits 2, Vučićević 16, Kumer.

OK Merkur Maribor: Cafuta 7, Herman, Adžović, Mulec 4, Detela, Možič 21, Košenina, Donik 1, Uremovič 4, Adžović, Planinšič, Kisiliuk 5, Ikhbayri 24, Kovačič.

Po pol leta premora so nazaj na tivolski parket stopili tudi slovenski prvaki. Za uvod so gostili vedno nevarne Mariborčane, ki so proti Ljubljančanom prikazali srčno igro, a za točko ni bilo dovolj. Zmaji so v prvem krogu 1. DOL, ki se je štel tudi za srednjeevropsko ligo, slavili s 3:1 (-21, 23, 23,21).

Mariborčani so od prve točke dalje nakazali, da so se v Tivoli prišli borit za zmago. Že takoj na začetku so povedli s 4:0. Tudi v nadaljevanju so bili zanesljivi v napadu, prav tako so držali čvrsto obrambo, medtem ko Ljubljančani niso našli pravega ritma. Gostje so si tako nabrali zavidljivo prednost osmih točk (10:18), ki se je sicer po nekaj menjavah v začetni postavi slovenskih prvakov in na servis Vučićevića začela topiti. Vseeno je bila zaloga Mariborčanov prevelika in z napadom Možiča so uspešno zaključili prvi niz (21:25).

Domačini so prvič na tekmi povedli z osvojeno prvo točko drugega niza. Z uspešnimi napadi in boljšim začetnim udarcem so držali stik z razpoloženimi Mariborčani, ki niso popuščali (11:11). Z blokom Pavlovića so si zmaji priigrali prednost treh točk (15:12), a so se gostje pred končnico približali na le točko zaostanka (21:20). V napetem zaključku,v katerem sta se obe ekipi borili za zmago v drugem nizu, so več zbranosti prikazali izkušenejši Ljubljančani (25:23).

V tretjem nizu so se razigrali domači odbojkarji, ki so prevzeli pobudo (6:4). Mariborčani so v primerjavi s preostalima nizoma grešili več, a borili so se do konca. Ko je že delovalo, da je niz po asu Ropreta za 20:15 oddan, so se vrnili v igro tudi po zaslugi dveh rdečih kartonov na domači klopi (22:19). Na koncu so Ljubljančani dokončali, kar so začeli s 25:23.

Enakovreden obračun smo spremljali prav tako v četrtem nizu (6:6). Po treh zaporednih osvojenih točkah so gostitelji izrinili Mariborčane iz vodstva (17:16), ki pa so si ga z blokom znova priigrali (17:18). Izenačil je Pokeršnik, z asom pa je Ropret poskrbel za vodstvo z 20:18. V končnici je Okroglič z napadom priigral še 23. točko, zmago s 3:1 pa je z blokom potrdil Pavlović. 

Izjavi po tekmi:
Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Če bo takšna v letošnji sezoni slovenska liga, bom kar zadovoljen. Malo manj zadovoljen, ker se nasprotniki res brusijo na nas, po drugi strani pa se je raven odbojke zares dvignila. Nasprotnikom vse pohvale. Na začetku se je videlo, da smo začeli malo nervozno, bila je prva tekma in potrebno je začeti dobro oziroma paše, če zmagaš. Maribor ima fizično zelo močno ekipo in če tiste manjše stvari ne delaš prav, na vrhunskem nivoju sta bila dva niza in pol Možič in libijski korektor, potem je res težko.''

Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor: ''V prvem nizu smo izkoristili malo napake ACH-ja, ampak res smo šli v boj z veliko željo, seveda pa cele tekme na tem nivoju ne zdržiš. Tudi naslednja dva niza sta bila dobra in za zadnjega prav tako ne moremo reči, da ni bilo v redu, ampak kakšna napaka preveč in to je za ACH smrt. Če ne izkoristiš priložnosti, znajo to kaznovati, saj se pogovarjamo o prvaku.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?