Novice

Začenja se četrtfinale državnega prvenstva

ACH Volley tako v sredo, 30. marca odhaja na Štajersko. Prvo tekmo četrt finala DP bo namreč odigral proti ekipi Gokop Fram, tekma pa bo potekala v športni dvorani OŠ Rače. Gostitelj srečanja, moštvo Gokop Fram je  drugo uvrščena ekipa tako imenovane zelene skupine. Odbojka ima v Framu  sicer bogato tradicijo. V sredini prejšnjega stoletja je bila  izjemno popularna. Tako moški in ženske so tekmovali v državnem  prvenstvu, bilo pa je tudi nekaj izjemno nadarjenih posameznikov, med katerimi je potrebno omeniti državno reprezentantko Jučko Fišer ter  brata Davorina in Gorazda Mejala, ki sta z OK Maribor nastopala celo v prvi jugoslovanski ligi. Konec leta 1997 je dobil  Fram  sodobno športno dvorano in v okviru Društva za telesno vzgojo Partizan je bila ustanovljena odbojkarska sekcija. Ekipa odbojkarjev je začela z nastopi v 3. članski ekipi, z mladimi igralci pa je začel načrtno delati profesor Jurij Čopi. Mladi igralci so se postopoma vključevali v člansko ekipo in tako je po treh sezonah ekipa napredovala v drugo slovensko ligo, v letošnji sezoni pa je končno zaigrala tudi v 1. članski ligi. Klub se lahko pohvali z osvojenimi naslovi državnih prvakov v mini in mali odbojki ter med starejšimi dečki in kadeti. V tem letu so postali igralci OK Fram tudi mladinski državni prvaki. Strokovnemu štabu, ki ga tako uspešno vodi profesor Jurij Čopi, se je v tej sezoni pridružil  še Alen Kranjc, zadolžen predvsem za  mlajše selekcije.

Moštvo Frama, ki ga sestavljajo devetnajstletniki Klemen Čebulj - izjemen odbojkar, sprejemalec, sicer izposojeni igralec ACH Volleya, Jan Klobučar, Jernej Detela in dvajsetletni Dejan  Medved  so mladi igralci, ki so poleg podajalca Bojinovića pravzaprav že vso sezono glavni nosilci igre ekipe iz Frama. Vsi štirje so tudi mladinski reprezentanti. V njihovi ekipi se kali tudi kadetski reprezentant  Denis Ploj. V dosedanjem tekmovanju so Framčani dosegli 16 zmag in 12 porazov, kar jih je v zeleni skupini močno zasidralo na  2. mestu. Pred njih so se uvrstili le še igralci ekipe kranjskega Astec Triglava. Za tako mlado ekipo, kot je ekipa Gokop Fram, je zagotovo še poseben izziv igranje proti ekipi ACH Volley, kot je to navsezadnje izziv za skoraj vse slovenske odbojkarske ekipe, ki se na tovrstnih srečanjih potemtakem potrudijo toliko, da od sebe dajo tudi zadnje atome moči in se poskušajo kosati z aktualnimi državnimi, poklanimi in srednjeevropskimi prvaki ter moštvom, ki je redni udeleženec evropske lige prvakov. Pravzaprav se tovrstne tekme še bolj zanimive, ker mladi napadajo brezkompromisno  in borbeno. Hkrati pa aktualnim prvakom, moštvu ACH Volleya ne dopuščajo preveč prostora za sprostitev in ležernost, ker je na napade potrebno temu primerno tudi odgovoriti, prav to pa tekmam daje poseben čar in je magnet tudi za publiko.

Tudi zato, v sredo, 30. marca ob 19. uri  prijazno vabljeni  v Rače, kjer bo omenjena tekma prav gotovo predstavljala vrhunski  odbojkarski dogodek!

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?