Novice

Začenja se drugi del DP, za ACH Volley start v Kamniku

Ljubljana, 03. februarja 2012 – Že drugo soboto zapored prihajajo odbojkarji ACH Volleya v goste v športno dvorano v Kamnik. V soboto, 4. februarja ob 20. uri se namreč začenja nadaljevanje državnega odbojkarskega prvenstva. Odbojkarji ACH Volleya bodo branili svoje prvo mesto rednega dela v  tako imenovani  modri skupini. V to skupino  se je uvrstilo, poleg ACH Volleya, še pet najboljše uvrščenih ekip rednega dela DP. To so ekipe Calcit Volleyball iz Kamnika, Salonit Anhovo iz Kanala, GO Volley iz Nove Gorice, Astec Triglav iz Kranja in Panvita Galex iz Murske Sobote. Glede na doseženo mesto na lestvici DP, so se v nadaljevanje prenesle tudi točke rednega dela.

Razpredelnica modre skupine pred začetkom drugega dela državnega prvenstva:

 

pozicija

ekipa

Prenos točk

1

ACH Volley

10

2

Calcit Volleyball

8

3

Salonit Anhovo

6

4

GO Volley

4

5

Panvita Galex

2

6

Astec Triglav

0

 

 

V skupno desetih krogih tekem modre skupine, ki se začenjajo jutri in bodo končane okrog 10. marca 2012,  bodo ekipe odigrale tekme, in sicer vsaka ekipa z vsako, doma in v gosteh. Glede na osvojene točke vseh tekmovanj si bodo zagotovile mesto na lestvici, ki jim bo določila nasprotnika za končnico DP - četrt finale, polfinale in finale.

 

Kot rečeno začenjajo oranžni zmaji  tekmo modre skupine v gosteh, in sicer pri drugo uvrščeni ekipi Calcit Volleyball iz Kamnika, s katero so končali tudi tekmovanje prvega dela prvenstva. Če sodimo po tekmi pred dobrim tednom dni, igralci ACH Volleya ne bi smeli imeti prevelikih problemov pri vknjižbi nove zmage, čeprav so gostitelji takrat »grizli« in naredili tekmo dovolj zanimivo oziroma pripravili gostitelje na to, da se za zmago potrudijo malo bolje, kot je kazalo na začetku srečanja. Toda, odbojkarjem ACH Volleya zdaj motiva za dobro igro ne manjka, še zlasti ne po zmagi, ki so si jo sicer v petih nizih in še posebej v dramatični končnici četrtega niza priborili v Belgiji proti moštvu Knack Roeselare. Njihova samozavest je na visoki ravni, koncentracija pa ne sme popustiti, tako zaradi nadaljevanja državnega prvenstva kot zaradi povratne tekme proti Belgijcem, ki jih čaka  prihodnjo sredo. Močan odpor pa je pričakovati tudi na strani gostiteljev v Kamniku, ki  so minulo soboto igrali tudi v nekoliko okrnjeni sestavi, saj so njihove vrste razredčile poškodbe. A  oranžni zmaji so že velikokrat dokazali, da nikogar ne podcenjujejo in se bodo na tekmo resno in odgovorno pripravili. Sobotna tekma bo namreč dobra generalka za povratno tekmo v TiVolleyu,  kamor ste vsi navijači ponovno vabljeni! Pred tem pa vabljeni tudi v Kamnik, kajti tudi za navijaška grla bo »generalka« za sredo več kot dobrodošla!

 

Zato vabljeni, to soboto 04.02. 2012 ob 20. uri v ŠD Kamnik!

 

Odnosi z javnostmi

 

 

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?