Novice

Začenja se veliki finale DP, najprej v Tivoliju

Ljubljana, 27. marec 2012 - Oranžni ACH Volley in modri Calcit Volleyball Kamnik sta ekipi, ki se bosta ob koncu sezone 2011/12 borili za naslov državnega prvaka. Njuno prvo srečanje za najbolj žlahtno nacionalno lovoriko, bo že to sredo, 28. marca ob 18. uri v športni dvorani Tivoli. Srečanje bomo popestrili tudi z zanimivim spremljevalnim programom. Vse kupljene vstopnice tako za to tekmo, kot za tekmo, ki bo 5. aprila, pa bodo v bobnu iz katerega bomo 5. aprila izžrebali srečna dobitnika dveh zanimivih nagrad: trimesečne brezplačne uporabe sponzorskega vozila Alena Šketa, to je Fiat Punto Evo in brezplačne trimesečne uporabe skuterja Aprili.

Predvsem pa bo, kajpada, v ospredju odbojkarsko srečanje in boj z prvo mesto v državi in sicer med moštvi, ki sta kotirali najvišje na lestvici favoritov že na začetku sezone. Če je za ACH Volley uvrstitev v finale že skoraj samoumevna, saj moštvo od oktobra do danes ni izgubilo niti ene same tekme v državnem prvenstvu Slovenije, oziroma je oddalo le štiri nize,  pa je Calcit skozi celotno sezono pokazal kar dva različna obraza. Po dokaj prepričljivem začetku, je po koncu prvega dela sezone nekako opešal, in v boj za drugega finalista se je vmešal Salonit iz Kanala. Slednji je v  drugem delu prvenstva zabeležil  celo neverjetnih 11 zaporednih zmag. Po tem se je najprej srečal z ACH Volleyem, in na to še z zelo odločnim ( in odločenim) Calcitom.

Calcit Volleyball se je skozi sezono kar nekaj časa ukvarjal predvsem s številnimi poškodbami, ki so se vrstile ena za drugo, a kljub temu se je ekipa, ki jo to leto prvič vodi trener Luka Slabe, pokazala najmočnejša takrat, ko je bilo najbolj potrebno – v polfinalu DP. Tam se je spopadla prav s Kanalci, ki so tekmo doma po petih nizih nesrečno izgubili, na povratni tekmi v Kamniku pa se je pokazala njihova največja slabost te sezone - prekratka klop. Teh skrbi pri Kamničanih tokrat ni, poleg tega pa se lahko ponašajo kar s tremi odbojkarskimi  reprezentanti; s  sprejemalcema Janom  Planincem in Janom Pokeršnikom (sicer posojenim igralcem ACH Volleya)  in organizatorjem igre Matijo Jerebom. Vsi trije so se v polfinalu izkazali z odlično igro, prav tako tudi preostali igralci. Če bodo svojo formo obdržali tudi nadalje, se nam obetajo res odlične tekme finala, ki jih nikakor ne kaže zamudit.  

Gosti iz Kamnika, skupaj s strokovnim štabom, kot tudi  celotno vodstvo kamniškega kluba  so lahko zadovoljni z letošnjo igralno sezono. Drugo mesto Pokala Slovenije, kjer so sicer v finalu  gladko s 3:0 (20,18,9) izgubili proti našim oranžnim zmajem  in  finale državnega prvenstva, sta uvrstitvi, ki so si jih  v taboru Calcitovcev po tihem pred začetkom sezone tudi želeli. Kako visoko sežejo Calcitovci v finalu državnega prvenstva, pa bo znano že v prihajajočih 14 dneh. Za zmago v državnem prvenstvu je potrebno zmagati tri tekme. Koliko srečanj bo za to potrebno, pa bo kaj hitro znano. Ni skrivnost, da si odbojkarji ACH Volleya želijo razrešiti to »uganko« v samo treh dvobojih: prvi bo, kot rečeno, že to sredo, 28. marca ob 18. uri v TiVolleyu, drugi 31. marca ob 17. uri v Kamniku, tretji, 5. aprila ob 18. uri ponovno v Tivolleyu. Če zmagovalec ne bo znan po teh treh srečanjih, pa sta razpisana še preostala dva termina , in sicer 7. aprila. ob 18. uri v Kamniku in zadnji, 8. aprila ponovno v Tivolleyu. V vsakem primeru se letošnja odbojkarska sezona zaradi reprezentančnih akcij, ki so se prepletale in »vpletale« v klubsko sezono že od septembra naprej, končuje prej kot običajno. Ker si reprezentanti, ki jih je v vrstah obeh finalistov kar nekaj, želijo tudi kakšen dan počitka pred odhodom na reprezentančne priprave, bo motiv pri obeh moštvih toliko večji. Pa napetost in zanimivost dvobojev tudi…

Vsekakor se igralci in strokovni  štab moštva ACH Volley  zaveda, kaj prinaša naslov državnih prvakov. Zato se maksimalno pripravljajo na prihajajoča srečanja. Oranžni zmaji si ob vsem predvsem želijo čim prej  zagotovili  9. naslov državnih prvakov in ponovno igranje v evropski  ligi prvakov v naslednji sezoni. Za uresničitev njihovih ciljev pa lahko naredijo veliko tudi navijači. Zato vsi vabljeni na tekme finala državnega prvenstva, kjer se bo poleg odbojke dogajalo še marsikaj!

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?