Novice

Za začetek – vsi v Radovljico! Enako tudi v nadaljevanju…

Odbojkarji ACH Volleya se vestno in zavzeto pripravljajo na finalne obračune. V ekipi so vsi zdravi, po poškodbi se je vrnil tudi srednji bloker Adam Simac. Ekipi manjka le sprejemalec Uroš Kovačević, ki je v vlogi kapetana srbske kadetske reprezentance  na evropskem prvenstvu v Turčiji. Tudi igralci Krope ne spijo na lovorikah, zato  je športna dvorana  SGŠT v Radovljici polno zasedena.

Ekipa UKO Kropa je ne samo presenečenje ampak tudi prava poživitev letošnjega državnega prvenstva. Z dobro in nepopustljivo igro so zagrenili trenutke marsikateri, na papirju boljše uvrščeni ekipi. In to tako v Pokalu Slovenije kot tudi v DP, kar pomeni, da njihove zmage niso naključne, temveč povsem zaslužene. Zadnjo takšno neprijetno izkušnjo so z ekipo UKO Krope doživeli to soboto  tudi igralci Panvite Galexa, ki so v nabito polni  domači dvorani v Murski Soboti v odločilni tekmi  za preboj v finale DP izgubili pravzaprav že dobljeno tekmo. V petem  nizu, pri  rezultatu 14:12 za Panvito je namreč  igralcem UKO Krope uspel preobrat do zmage in s tem do finala DP. Kakor sta  bili žalost in obžalovanje na strani Panvite neizmerljivi, tako  je bilo veselje in zadovoljstvo igralcev Krope nepopisno. Njihov trener in kapetan Luka Slabe je  za časopis Ekipa med drugim dejal, da so svoje načrte v letošnji sezoni presegli in  da so pred njimi le še tekme, v katerih bodo lahko samo še uživali. Seveda smo prepričani, da jim igralci  ACH Volleya  ne mislijo  pripraviti takšnih užitkov, kot so jih bili deležni v Murski Soboti. Predvsem jim ne bo podarila kar 24 točk s servisom, pa tudi drugače  ne bo »razprodaje« na igrišču. Tako  nas  že to sredo na prvi finalni  tekmi  državnega prvenstva čaka zanimiv obračun dveh ekip, ki so letos pokazale največ v slovenskem prostoru.

»Državno prvenstvo je predvsem krona celotne sezone in moštvo ACH Volleya bo dejansko dalo vse od sebe, da upraviči vlogo, ki jo ima kot vodilna ekipa v državi. Prav zaradi tega pričakujemo polno dvorano, ker si tako odbojkarji ACH Volleya kot UKO Kropa to tudi zaslužijo. Iskreno upam, da bo odlična atmosfera tako na igrišču kot na tribunah,« pravi prvi trener ACH Volleya Igor Kolaković. Odbojkarji aktualnih državnih prvakov trenirajo zelo zavzeto in se na obračun s sostanovalci tudi zelo resno pripravljajo. »Zelo dobro treniramo, vsi smo zdravi in tudi dobro razpoloženi,« pravi Kolaković, ki hkrati dodaja, da posebnih skrivnosti med ekipami ni. »Kropa je v letošnji sezoni igrala sijajno in si je dejansko tudi zaslužila to finale. Njihova borbenost pa na trenutke meji s fanatičnostjo, kar smo v naših dosedanjih medsebojnih obračunih tudi sami občutili. Doda, na naši strani je zagotovo kakovost in večja izkušenost. Kropa dobro servira, ima dobro obrambo, mi smo zagotovo boljši v bloku, obrambi in proti napadu. Toda, to je statistika in suhoparni odnos tekmecev na papirju. Vsaka nova tekma je namreč nov izziv in nova zgodba v katero moštvo ACH Volleya zagotovo vstopa resno, odgovorno in nepodcenjujoče. Tako, da ni nobenega dvoma, da bomo tudi v tekmah, ki sledijo, zagotovo dali vse od sebe, kar si navsezadnje tudi  domača publika zasluži,« zaključuje Igor Kolaković.

Tako kot pravi trener prve moške odbojkarske ekipe v državi in regiji,  pa je v Radovljici v prihodnjih dneh za pričakovati izjemno odbojkarsko vzdušje, saj bo zagotovo šlo tudi  za zanimiv obračun navijaških skupin: kroparskih Macol in ACH-jevih Indijancev. Vse to  bo  dodatno popestrilo finalne obračune  državnega prvenstva. Vse tekme bo prenašala tudi RTV Slovenija, zato ne pozabite na »oranžni«  videz in ostale navijaške rekvizite.

Prisrčno vabljeni v Radovljico! Ne bo vam žal, uživali boste!

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?