Novice

Začetek priprav reprezentance Slovenije

Klubska sezona se je komaj končala, a za nekatere odbojkarje ni počitka, saj je 2. 5. 2017 s pripravami pričela moška odbojkarska reprezentanca.

Jani Kovačič, Jan Kozamernik, Diko Purić in Žiga Štern so se pretekli četrtek veselili osvojenega naslova državnih prvakov, a za njih ni bilo daljšega počitka. Ti štirje odbojkarji so se namreč znašli na reprezentančnem seznamu selektorja Slobodana Kovača in se tako odpravili v Kranjsko Goro na priprave članske reprezentance.  

Sprva se je na pripravah zbralo le 15 odbojkarjev, saj niso še vsi zaključili z državnimi prvenstvi, manjka pa tudi selektor, a nad začetkom priprav skrbno bedi prvi pomočnik Samo Miklavc. Med tistimi, ki so se najbolj veselili reprezentančne akcije, je bil zagotovo mladi bloker, Jan Kozamernik, ki je letos že opravil s študijskimi obveznostmi in se bo lahko posvetil prihajajočim tekmovanjem: »Še nikoli se nisem tako zelo veselil reprezentančne akcije kot tokrat. Komaj čakam, da se vse skupaj začne in upam, da bomo s fanti spet spisali kakšno lepo zgodbo.«

Slovenski odbojkarji se bodo po uvodnem delu priprav v Kranjski Gori preselili v Ljubljano, kjer se bodo po pripravljalnih tekmah z Iranom in reprezentanco Srbije, med 24. in 28. majem, v Stožicah, v kvalifikacijah borili za prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo.

FOTO: OZS

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?