Novice

Zadnja preizkušnja pred začetkom lige prvakov

Zadnji medsebojni dvoboj omenjenih ekip je bil lani v 1/6 finala lige prvakov. Nepozabna zmaga ACH Volleya v zlatem setu v Tivoliju  je pomenila veliko razočaranje za ekipo Tirola, saj je pred tem doma slavila z rezultatom 3:1. Hkrati je izzvala nepopisno veselje v vrstah moštva ACH Volley, ki se je s to  zmago uvrstila na zaključni turnir lige prvakov.

V letošnji sezoni sta obe ekipi zadržale večino igralcev, tiste člane moštva, ki so zapustili klub, pa so nadomestili vsaj z enakovrednimi igralci. Moštvo ACH Volley je prevzel tudi novi trener Igor Kolaković. Pri Hypu Tirolu je treba omeniti odhod  lanskega glavnega igralca, korektorja Gabriela Chocholaka, katerega je uspešno zamenjal Brazilec Costa da Silva. Odšel je tudi srednji  bloker, Američan Russell Holmes, na njegovo mesto pa je prišel bivši igralec ACH Volleya, Davor Čebron.  Ekipa ACH Volleya je trenutno še edina neporažena ekipa v srednjeevropski ligi. Vseh šest odigranih tekem je kronala z zmago. Ekipa Hypo Tirol trenutno zaseda prvo mesto na srednjeevropski lestvici, a le zaradi večjega števila odigranih tekem. Priznati je morala namreč premoč ekipe Posojilnica Dob proti kateri je izgubila s 3:1. Vendar v klubu trenutno vlada zelo optimistično razpoloženje. Predvsem zaradi dveh zaporednih zmag proti Kaposvaru in Chemese Humenni. Njihov glavni trener,  Štefan Chrtiansky je tako za klubsko  spletno stran povedal:
»Želimo nadaljevati z zelo dobro igro, ki smo jo prikazali proti ekipama Kaposvar in Humenne, prav tako želimo, da bi se tudi v prihodnje nadaljevalo pozitivno vzdušje v ekipi.  Seveda je gostovanje na Bledu za nas vedno težko in zelo dolgo je tega, ko  smo na Bledu na zadnje zmagali. Kljub temu verjamemo, da se lahko naša zmagovalna  serija  pred začetkom lige prvakov nadaljuje!”  Enako resno in zavzeto pa se pripravljajo na derbi z ekipo iz Innsbrucka tudi člani moštva ACH Volley, saj, če so se  skozi dosedanje tekme bolj ali manj  sprehodili - z izjemo tekme proti Dobu na začetku letošnjih srednjeevropskih srečanj in tretjega niza tekme proti Dunaju minuli ponedeljek – v prvem letošnjem obračunu proti avstrijskim gostom nikakor ne pričakujejo lahkega dela. A težje so tekme, bolj se brusijo, taktično in fizično, zato se tovrstnih srečanj tudi posebej veselijo.

Zato derbi v Radovljici nikakor ne kaže zamuditi. Podpora s tribun pa bo zelo dobrodošla.  Prisrčno vabljeni!

Odnosi z javnostmi 
 
 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?