Novice

Zadnja priložnost

Po dveh dramatičnih domačih obračunih Lige prvakov, ko so zmaji z Zenitom in Friedrichshafnom izgubili po petih nizih, imajo jutri zadnjo priložnost za zmago v Ligi prvakov. V Tivoliju bo gostoval francoski Chaumont, sicer kvalifikant, ki pa ima resne možnosti za napredovanje v četrtfinale elitnega tekmovanja.

Serijski slovenski prvaki želijo/morajo v Evropi pustiti soliden pečat, če želijo med najboljšimi nastopati tudi prihodnje leto. Trenutno imajo na računu 2 točki, obe priborjeni na domačem parketu. Ljubljančani so na sredi januarja na gostovanju v Reimsu dobro spoznali francosko ekipo, ki jih je takrat premagala s 3:1. Tokrat so pripravljeni na vse njihove nevarnosti. ''Francoska ekipa (v narekovajih) je kvalitetno sestavljena, njihova dodana vrednost pa je organizator igre, Američan Michael Saeta. On bi se zlahka preizkusil tudi v kateri izmed napadalnih pozicij, poleg tega je izjemno dober podajalec – skočen in povrhu še levičar. V Franciji, kjer smo igrali precej toplo-hladno, je ravno on bil tisti, ki je lep sprejem sam zaključil na našo polovico. Na koncu je imel kar 16 napadov! Zaradi njega je našim igralcem na mreži toliko težje ustavljat še eno napadalno možnost več,'' je francosko orožje komentiral trener Matija Pleško. ''Vprašanje pa je, ali bo Saeta sploh igral, saj po nekaterih podatkih, ki smo jih prejeli, in po materialu, ki smo ga pregledali, na zadnjih dveh tekmah ni nastopil. Je pa res, da se lahko kateri koli izmed drugih članov francoske ekipe razigra in prevesi tehtnico v njihovo korist. Toda jaz se ne bojim za nas, tudi mi imamo svoje topove, igramo doma in smo dobro pripravljeni na jutrišnji obračun,'' je še dodal.

Žal že nekaj časa zaradi bolečin v kolenu ni veliko treniral Jori Mantha, ki je bil v Franciji ključnih člen odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana. V soboto je zbolel tudi Andrija Vilimanović, ki se do danes ni pridružil treningom.

Vzdušje v ekipi je pozitivno naravnano, motivacija kot vedno na visokem nivoju. Stalnica v prvi postavi oranžnih zmajev, Matic Videčnik pred jutrišnjo tekmo razmišlja takole: ''Pred našimi navijači moramo pokazati, da upravičeno nastopamo v najelitnejšem odbojkarskem tekmovanju. Zelo lepo bi bilo, če bi se od letošnje Lige prvakov poslovili z zmago, kar je tudi naš namen in naredili bomo vse, da to dosežemo. Predvsem bomo morali skoncentrirano odigrati končnice nizov in računam, da lahko z blok obrambo naredimo tisto odločilno razliko, predvsem pa bo moral steči tudi servis. Upam, da nas bo na domači tekmi Lige prvakov prišlo spodbujat veliko število gledalcev, zato vse športne navdušence vljudno vabim v Tivoli, da nam pomagate do tako želene zmage!''

Vstopnice so dostopne na Eventimovi spletni strani in njihovih prodajnih mestih.
#orangedragons

FOTO: Aleš Oblak


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?